15 Temmuz hain darbenin birinci yılı dolayısıyla Vatan Caddesi, Saraçhane, Taksim ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde düzenlenen etkinliklere katılan MARDİNDER Başkanı Fuat Bodur ve yönetimi gecenin ilerleyen saatlerine kadar nöbet tuttular. MARDİNDER Başkanı Bodur, 15 Temmuz’un yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, 15 Temmuz 2016 tarihinde hain FETÖ terör örgütü tarafından yapılan darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçtiğini söyledi. Hain darbe kalkışmasının unutulmaması ve unutturulmaması, gelecek nesillere aktarılması gerektiğine dikkat çeken A. Fuat Bodur, mesajında şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayeleri ile ülkemiz genelinde tek vücut olduk. Ülkemizde olduğu gibi İstanbul’da da 15 Temmuz şehitleri anısına şehitlikler ziyaret edilerek, mevlit programları düzenlendi. Anmaya çalıştığımız 15 Temmuz 2016 yılı darbe kalkışmasının birinci yıldönümünü idrak edeceğimiz bugünlerin hafızalarda silinmemesi için tüm Türkiye olarak kurum kuruluşlar ve vatandaşlar olarak büyük bir çaba gösteriyoruz. Darbenin yaşandığı andan itibaren nereden geldiğini Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bir özel televizyon kanalı aracılığı ile ‘tüm vatandaşlarımı meydanlara, havaalanlarına davet ediyorum’ talimatı ile demokrasi, vatan, bayrak, ezan, devlet ve milli birlik beraberlik dedik ve tüm Türkiye’de olduğu gibi İstanbul’da da Marmara Mardinliler Derneği olarak 27 gün boyunca şehrin meydanlarında ve alanlarında dik bir duruş sergileyip demokrasimizi sahiplenme gibi kutsal bir nöbet tutmaya başladık. Meydanlara koştuk, seçilmiş Cumhurbaşkanımız, parlamentomuza, siyasi iradeye, ülkemizin tüm kurum ve kuruluşlarına sahip çıkmak için kimimiz şehit, kimimiz gazi olmayı, ölmeyi göze aldık. Nitekim bu hain kalkışma seçilmiş meşru bir hükümete karşı girişilen bir darbe provasıydı. O gün herkes ülkesine, geleceğine ve demokrasiye sahip çıktı. Bugünde Marmara Mardinliler Derneği olarak 15 Temmuz demokrasi zaferinin yıldönümünde aziz milletimizle birlikte tüm etkinlikler içerisinde yerimizi aldık ve bundan sonra da anacağız.”

YARALARI SAÜRMA ZAMANI

2016 yılının 15 Temmuz akşamında yapılan hain darbe girişiminin ülkemizde temeli sağlam olan ekonomik tedbirler sonucu büyük zararlara uğramadan kısa sürede atlatıldığını dile getiren Başkan Fuat Bodur , “Şimdi birlik, bütünlük ve beraber olma günüdür. Dünden daha çok bugün yaraları sarma zamanıdır. Bir daha bu tür hain terör, darbe ve tuzakların, kalkışmaların yaşanmaması için Türkiye olarak uyanık ve tedbirli olmalıyız. Darbeler insan hayatını zorlaştıran ve olumsuz etkileyen bir gerçektir. Darbe ve kalkışma asla kabul edilmez. Bu tür girişimlerin geçmişteki örnekleri de göz önündeyken, ülkemizin geleceğine hiçbir faydası olmamıştır ve olmayacağı da kesindir. Ülkemizde yaşayan tüm toplum katmanları; vatanına, devletine, bayrağına, geleceğine milli birlik ve beraberliğine, demokrasiye, parlamenter rejime sahip çıktığını ve çıkabileceğini gösterdi. Adı darbe olsun, kalkışma veya hain terör olsun, bu tür girişimler istesek veya istemesek de ekonomimizi ve ticari hayatımızı olumsuz etkiler. Gelecek ve genç nesillere bunu anlatmamız ve hatırlatmamız zorunludur. 15 Temmuz 2016 hain darbeyi ve kalkışmayı unutmayacağız ve unutturmayacağız” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim