Mardinliler Derneği’nin, ilk ziyaret ettiği dernek Urfalılar Derneği olurken ikinci
ziyaret adresi de Mardin Yeşilli Kültür ve Dayanışma Derneği oldu.

İstanbul Times Haber Merkezi

İlk ziyaret Urfa Derneği’ne

Mardinliler Derneği olarak İstanbul'daki tüm Güneydoğu derneklerini ziyaret etmek için karar aldıklarını ifade eden Mardinliler Derneği Başkanı A. Fuat Bodur, ilk ziyareti de Urfalılar Derneği'ne yaptıklarını söyledi.

Kendilerini kabul ettikleri için Urfalılar Derneği Yönetimi'ne teşekkür eden Bodur, "Dernekçilik çok meşekatli bir iştir.

İnsanları memnun etmek zor bunun için biz dernekler olarak üzerimize çok büyük yük almış bulunuyoruz.

İnsanları bir araya getiriyoruz ve onlar arasında bağlar kuruyoruz. Çok büyük sorunlar çıkmasını önlüyoruz.

Mesela geçenlerde bir kız kaçırma olayı olmuştu ve biz araya girmesek olay kan dökmeye kadar gidecekti. Ayrıca dernek olarak hem kültürel hem de sosyal faaliyetler yapıyoruz.

Kan bağışları yapıyoruz. İsterseniz iki dernek olarak kan bağışı kampanyası yapalım" dedi.

Parlakçı, teşekkür etti

"Derneğimize yaptığınız ziyaret etmek için size ve yönetiminize teşekkür ederim" diyen Urfalılar Derneği Başkanı Mehmet Durak Parlakçı, "Böyle ziyaretler dernekler arasında diyalogları artırıyor. İnşallah bizlerde sizleri ziyarete geliriz.

Kan Bağışı konusu güzel fikir ve bizde bu konuda sizle bir çalışma yapmak isteriz" dedi. Daha sonra iki dernek arasında ilişkilerin geliştirilmesi için yapılacak çalışmalar konuşuldu.

İkinci Ziyaret Yeşiller Derneği

Güneydoğu Anadolu illerini ziyaret etme kararı veren Mardinliler Derneği Başkanı Fuat Bodur ve yönetimi Urfalılar Derneği’nden sonra Mardin Yeşilli Kültür ve Dayanışma Derneği’ne yaptı.

Yeşilli Derneği’ndeki ziyarette Mardin ve Mardinlilerin sorunları konuşuldu. Bahçelievler Belediyesi İlçe Meclis Üyesi Mehmet Mazi’de iki ziyarete de katıldı.

Mardinliler Derneğinden MASTÖB’e ziyaret

Mardinliler Derneği Başkanı A. Fuat Bodur ve Malatya Hüsükuşağı Derneği Başkanı Yusuf Usul yönetimleri ile beraber MASTÖP Başkanı Bekir Alyüz ve yönetimini ziyaret ettiler

Bağcılar Güneşli'de bulunan MASTÖB dernek binasında yapılan ve sıcak bir sohbet havasında gerçekleşen toplantıda dernekçiliğin önemi, eğitim ve Malatya’da kurulmak istenen füze kalkanı konuları konuşulan önemli konulardan oldu.

Dernekçiliğin önemi konuşuldu

İstanbul’daki Güneydoğu derneklerini ziyaret ettiklerini ve bu bağlamda da MASTÖB’ü de ziyaret programlarına dahil ettiklerini ifade eden Mardinliler Dernek Başkanı A. Fuat Bodur, “Dernekler üstlendikleri görevler itbariyle toplumun önemli sorunlarını gideriyorlar. Dernek olarak üyelerimizin diğer dernek yönetimleri ile tanışmaları adına dernek ziyaretleri yapıyoruz.MASTÖB'e de tanışma maksadı ile bu ziyareti yaptık dedi.

Eğitime destek verilmeli

Ziyarette konuşulan önemli konulardan biriside dernekler olarak eğitim ve öğretime verilecek katkılar oldu. Derneklerin maddi durumu olmayan öğrencilere destek vermesi gerektiğini ifade eden Mardinliler Derneği Başkanı Fuat Bodur, “Eğitimli ülkeler daha çabuk kalkınıyor. Bizde dernekler olarak eğitime destek vermeliyiz. Okuyan öğrencilerimizi desteklemeliyiz. Bunun içinde burslar vermeliyiz” diye konuştu. MASTÖB Başkanı Bekir Alyüz’de, bünyesindeki derneklerle beraber 15 bine yakın öğrenciye burs verdiklerini ve maddi durumu kötü olan öğrencilere de ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını ifade etti.

Füze kalkanına tepki

Malatya’da kurulan füze kalkanı projesinin de konuşulduğu toplantıda  “Füze kalkanı sadece Malatya’ya değil bölgeye çok zarar verecek” diyen Alyüz, “ Malatya’ya kurulan füze kalkanına doğru dürüst bir tepki veremedik. Bir iki gösteri dışında sesimizi duyuramadık.  ‘Efendim partimizi eleştirmeyelim’ diyorlar. Tamam, partin olabilir ama yaptığı yanlışları da çıkıp söylemelisin”  derken Malatya Hüsükuşağı Derneği Başkanı Yusuf Usul’da “Biz dernek olarak füze kalkanı konusunda tepkilerimizi ve protestomuzu yaptık ve kurulmaması içinde elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz “ dedi.

İstanbul Muhtarları Dayanışma Deneği Başkanı Selami Aykut’unda katıldığı ziyaret toplu foto çekilmesiyle son buldu.

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim