Müslüm AKTÜRK / İSTANBUL

Küçükçekmece Mardinliler Derneği (MARDER), İstanbul’da örnek teşkil edecek bir projeye imza atıyor. MARDER, sadece Mardin’le değil Küçükçekmece’deki diğer şehirlere ait sivil toplum kuruluşlarıyla da zaman zaman bir araya gelip tanışma, kaynaşma ve dayanışma sağlayacak.
Küçükçekmece Mardinliler Derneği’nce Küçükçekmece Gölü Stor Cafe’de, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Başkan Yardımcısı Mehmet Besim Müftüoğlu, Belediye Meclis Üyesi Mehmet Masum Deniz ile MARDER yöneticilerinin katıldığı kahvaltılı bir toplantı düzenledi. Toplantının açılış konuşmasını yapan MARDER Başkanı Memduh Bozan, sivil toplum kuruluşlarının demokrasinin olmazsa olmazlarından olduğunu belirterek, “2011 yılında kurulan derneğimizin geçtiğimiz günlerde olağan genel kurul toplantısını yaptık. Yeni yönetimle yeni bir sayfa açıp yeni hamleler planladık. STK olarak ‘ne yapabiliriz?’ dedik ve sadece Mardinlilerle değil ilçemizdeki diğer şehirleri temsil eden derneklerle de işbirliği yaparak farklı kültürden, farklı şehirden insanlarla da tanışıp, dayanışma içine girmeyi hedefledik.” dedi.
Bir bütünlük halinde hareket edip, Küçükçekmece’de hoşgörü içinde birlikte yaşamanın huzurunu hissettireceklerini belirten Bozan, konuşmasını şöyle tamamladı: “Bu dayanışma sırasında herkes elinden geleni ortaya koyarak Küçükçekmece’nin daha gelişmesi için katkıda bulunsun istedik. Bugünkü ilk toplantımız ilçe protokolüyle oldu, bundan sonra da her ay fikirlerinden, deneyiminden, bilgisinden yararlanacağımız isimlerle bir araya geleceğiz. MARDER olarak her türlü eleştiriye açığız ve yine bütün partilere aynı mesafedeyiz.”  

SOSYALLEŞME ZORLAŞTI

Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ise, sosyalleşmenin zorlaştığı bir zamanda MARDER’i kendisine aktif bir program belirlediği için tebrik etti. İnsanlar içlerine kapandığını, günler öncesinden duyurulara, pankartlara, davetlere rağmen 600 kişilik salonları dolduramadıklarından yakınan Başkan Karadeniz, şöyle devam etti:
“Oysa hayırlı toplantılarda bir araya gelmek çok güzel bir faaliyet. MARDER’in planladığı hayırlı buluşmalara biz de destek olacak ve değirmenine su taşıyacağız. İnsanların güzel işler için bir araya gelmesinde hayır vardır. Küçükçekmece’de Türkiye’nin her bölgesinden insan yaşıyor, dolayısıyla bölge insanları sadece kendi aralarında değil farklı şehirlerin de bir araya gelmesi ilçemizin hayrınadır. Ülkemizin zenginliği hepimize yetecek kadar bol, yeter ki paylaşmasını, birlikte yaşamasını bilelim. STK’ların dayanışması, hayırda birbirleriyle yarışmasıyla ilçemiz daha güzel yerlere gelecektir.”

İSTANBUL’UN EN BÜYÜK İLÇESİ

Başkanlığa geldiği seçimlerin üzerinden iki yıl geçtiğini hatırlatan Temel Karadeniz, “761.062 nüfusla Küçükçekmece, ismi küçük olmasına rağmen İstanbul’un en büyük ilçesi konumuna gelmiştir. İlçenin büyük ve dağınık olması nedeniyle hizmetlerimizi halkımıza anlatmakta zorlanıyoruz. Bunun için STK’lara ihtiyacımız var. Zaman zaman biz derneklerimizi ziyaret edeceğiz zaman zaman da biz onları belediyemizde ağırlayacağız. Bu anlamda Mardinli hemşerilerimizi şimdiden davet ediyoruz, ister kahvaltıda isterseniz akşam yemeğinde buluşarak hem sohbet edelim hem de faaliyetlerimizi, ilçemizin geleceği ile ilgili bildiklerimizi paylaşalım.” ifadesini kullandı.

ELEKTRİK SORUNU

Başkan Karadeniz, bir soru üzerine Küçükçekmece’nin İstanbul’un ulaşım üssü olacağını, metro, Marmaray, Havaray ve hızlı tren hatlarının ilçenin değerine değer katacağını anlattı. Yarımburgaz’daki üç katlı geçidin bir yıl sonra tamamlanacağını vurgulayan Karadeniz, proje bittikten sonra o yolu kullanan binlerce araç sürücüsünün kendilerine dua edeceğine inandığını vurguladı.
Yolların kaymak gibi olmasa da İstanbul şartlarına göre iyi sayıldığını savunan Temel Karadeniz, kendilerine iletilen şikayetlerin başında elektrik kesintisinin geldiğini söyledi. Elektrik kesintilerinin kendileriyle alakası olmadığını, özel bir kuruluş olan BEDAŞ’ı ilgilendirdiğini belirten Temel Karadeniz, “Bundan biz de mustaribiz. Konuyu ilgili bakanlıkla paylaştık ancak hala elektrikle ilgili süren sorunlarımız var” dedi.

SEMT PAZARLARI

Küçükçekmece’nin bir önemli sorununun da semt pazarları olduğunu hatırlatan Başkan Karadeniz, bu sorunu çözmek için kapalı semt pazarları inşa etmeyi planladıklarını söyledi. Halen Halkalı, Adliye karşısı ve Sultan Murat Mahallesi’nde modern, insanların rahat şekilde alış verişlerini yapabilecekleri 3 kapalı semt pazarı inşaatının sürdüğünü, bu yıl içinde Cennet Mahallesi, 2017’de de Tevfikbey Mahallesi’nde olmak üzere 2 pazar yerinin daha inşaatına başlanacağını hatırlatan Temel Karadeniz, bu pazarlardaki yerleri mevcut pazarcı esnafına vereceklerini sözlerine ekledi.

STK’LAR KARDEŞ OLMALI

Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya da, STK’ların öneminden bahsederek, “STK’ları kardeş yapamadan bireyleri kardeş yapamazsınız. Bu nedenle MARDER’in, ilçedeki diğer STK’larla birlikte hareket etme projesini çok önemsiyor ve destekliyorum” dedi. Küçükçekmece’nin Türkiye’nin altıncı büyük ilçesi olduğunu vurgulayan Kaya, nüfus yoğun olunca yükün de o kadar ağır olduğuna dikkat çekerek, bu yükün birlikte omuzlanması gerektiğini söyledi.
Kahvaltıda gerçekleşen buluşma, hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi. 
Editör: TE Bilisim