Çatalca’da son yıllarda açılan derneklerde artış gözükürken, bir dernek de Çatalca Ferhatpaşa Mahallesi’nde açıldı. Bölge halkının eğitimi, genel talep ve istekleri gibi konuları dile getirmek ve bölge halkının sesinin daha güçlü çıkması amacı güderek kurulan derneğin açılışına Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Abdullah Aslan, Çatalca Kent Konseyi Başkanı Ahmet Rasim Yücel, İstanbul Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Adnan Demirez, Çatalca Belediye Başkan Yardımcıları Ufuk Akın, Metin Sezer ve Erhan Güzel’in yanı sıra siyasi partilerin yöneticileri ve vatandaşlar katıldı. Manisa Bayırı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği adıyla kurulan derneğin açılışı 25 Eylül 2013 Çarşamba günü dernek binasında gerçekleştirildi. Açılış konuşması dernek başkanı Hakan Sürgit tarafından yapıldı.

Manisa Bayırı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hakan Sürgit, derneğin kuruluş amacının geleceğin daha mutlu ve huzurlu olması için çalışmalar yapmak olduğunu belirtti. Oldukça heyecanlı olduğu gözlenen Dernek Başkanı Hakan Sürgit’in ardından Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara bir konuşma yaptı.

CEM KARA: “İYİ GÜNDE KÖTÜ GÜNDE BİR ARADAYIZ”

Derneğin kuruluş aşamasında öncü olanları tebrik ederek konuşmasına başlayan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, “İlçemiz Çatalca’da artık bir aile olduk. İyi günde, kötü günde hep birlikte, bir aradayız. Birlikteliğin en güzel örneklerini veriyoruz.” dedi.

DERNEK YÖNETİCİLERİ VE BAŞKANINA TEBRİK


İlçede herkesin bir amaç uğruna çalıştığını da sözlerine ekleyen Başkan Cem Kara, “Hepimiz çocuklarımıza daha iyi bir gelecek bırakmak adına mesai yapıyoruz, çalışıyoruz. Onlara daha güzel bir Çatalca bırakmayı arzuluyoruz. Yaptığımız güzel çalışmalarla birlikte onların da gelecekte bizlerle gurur duymasını istiyoruz.” diyerek, derneğin başkanı ve yöneticilerini yapacakları çalışmalar için şimdiden tebrik etti.

SORUNLAR DERNEKLER SAYESİNDE DİLE GETİRİLİR

Örgütlü toplumlar hakkında da görüşlerini beyan eden Başkan Cem Kara, “Yaşadığımız bölgedeki, ilçedeki sorunları haykırmak istiyoruz, sesimizin duyulmasını istiyoruz. Örgütlü toplumlar haklarını daha iyi anlatırlar ve haklarını daha kolay alırlar. Dernekler de her kesimden herkesi bir araya getirir ve onları bir arada tutar. Sorunlar da böylelikle dile getirilir.” dedi.

CEM KARA: “ORTAK AKILLA ÇÖZEMEYECEĞİMİZ SORUN YOK”

Derneklerin kurulduktan sonra siyasi bir partiye tutunduklarını veyahut pasifize edildiklerini de söyleyen Başkan Cem Kara, bu konu hakkında da, “Dernekler kimseden çekinmeden sorunları dile getirmelidirler. Sorunların çözümü noktasında belediye varsa, belediye bilgilendirilmelidir. Eğer ki bizim eksiğimiz varsa ortak akıl yolu ile sorunları çözmek için hep birlikte çalışırız. Kaymakamlığımızın bir eksiği varsa, sorunu oraya, Büyükşehir belediyemizin eksiği varsa da sorunu oraya iletiriz. Kurumların dışında siyasi partilerimizin ilçe başkanları, yöneticilerine iletebileceğimiz sorunlar varsa o sorunları da onlara iletiriz. Hepimiz bu ülkenin insanıyız. Ortak akıl yürüttükten sonra çözemeyeceğimiz sorun yoktur.” dedi.

DERNEK GERÇEK BİLGİLERİ HALKA AKTARMALI

Manisa Bayırı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin bilgi kirliliğine de son vermesi gerektiğini sözlerine ekleyen Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, “Göreve geldiğimiz günden itibaren halka her zaman doğru bilgiyi verme gayreti içerisindeyiz. Bu bilgilerin paylaşımı ve halka ulaştırılması noktasında derneğimizin bize yardım edeceğini diliyorum.” diyerek, Çatalca Belediyesi’nin derneklere ve sivil toplum kuruluşlarına destek vermeye devam edeceğinin altını çizdi.

DERNEK YÖNETİCİSİ SELÇUK YEĞİNER: “KURULMAMIZIN ASIL AMACI EĞİTİM”


Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın konuşmasının ardından dernek binasının açılışı yapıldı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından dernek binasında derneğin kuruluş amacı konuşuldu. Burada söz alan Manisa Bayırı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yöneticilerinden Selçuk Yeğiner, “Derneğimizin kuruluşunun başlıca ve en belirgin amaçlarından bir tanesi eğitimdir. Bölgemizde yüksek okul ve üniversite mezunlarının artmasını amaçlıyoruz. Gençlerin eğitimlerinin yanında kadınların da eğitim almasını sağlamak istiyoruz.” dedi. Bu amaçların üstüne söz alan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara da bölgede eğitimin geliştirilmesi anlamındaki amaçların çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, 25 yıllık eğitim öğretim tecrübelerinden yola çıkarak, dernek yöneticilerine de bu konu hususunda izlenmesi gereken yollar hakkında bilgi verdi. Dernek binasındaki sohbetin ardından dernek yöneticileri ve katılımcılar hatıra fotoğrafı çektirdiler.
 
Editör: TE Bilisim