Almanya'daki temaslarına hız kesmeden devam eden Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve Maltepe Belediyesi Meclis üyeleri Hamburg'da, uyuşturucu ile mücadele kurumunu ziyaret etti.  Türkiyeli yaşlı göçmenlerin kaldığı yaşlılar yurdunu  ziyaret eden Maltepe heyeti, ''Flaks, Kadınlar için Danışma Merkezi"ni de ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi aldı. Hamburg'daki temasların ardından bir basın toplantısı düzenleyen Başkan Ali Kılıç,  ''Almanya'ya gerçekleştirdiğimiz bu ziyarette,  belediye meclis üyelerimizin Avrupa'daki sosyal doku, sosyal projeler ve burada yapılan çalışmaları yerinde görmelerini amaçladık. Şu an öncelikli projelerimizden biride uyuşturucu ile mücadeledir. Sadece Maltepe ilçesinin değil, İstanbul'un veya Türkiye'nin hatta tüm Dünya'nın sorunu olarak önümüzde duruyor. Biz  yerel yönetim olarak, üzerimize ne düşüyorsa yapma kararlılığındayız" diye konuştu.

"UYUŞTURUCU İLE KARARLI MÜCADELE"

Maltepe'de uyuşturucu ile mücadele çalışmaları hakkında bilgi veren Kılıç, şunları kaydetti: "İlçemizde 35 okulun önüne trafik görevlilerimizi yerleştirdik.  Bunlar hem çocuklarımızın karşıdan karşıya geçişlerde yardım ediyor, hem de bütün gün, sabah 7, akşam 17 saatleri arasında okulların etrafında dolaşarak, torbacı, çeteci dediğimiz uyuşturucu satıcılarını tanıyarak, engelleme amacıyla emniyete bildiriyor. Uyuşturucu ile mücadele konusunda bir merkez oluşturma çalışmalarımız var. Bu alanda adım atarken, uzun yıllar Almanya'daki deneyimlerden faydalanma amacıyla buradaki çalışmaları yerinde görerek ve uzmanlarından dinleyerek, adım atmanın faydalı olacağı düşüncesiyle, uyuşturucu ile mücadele merkezini ziyaret ederek görüşmelerde bulunduk."

FUAR BİR TÜRKİYE PROJESİ

"Kadın danışma evleri konusunda da burada yapılan çalışmaları görmek istedik" diyen Kılıç,   sözlerine şöyle devam etti: "Tüm bu çalışmalar Türkiye'de de yapılmakta. Yani Amerika'yı yeniden keşfetme amacımız yok. Sadece burada nasıl yapıldığını görerek, karşılıklı deney tecrübe aktarımı ile en iyisini yapma gayretimiz var. Bunların dışında trafik, çevre düzenlemesi, kentsel dönüşümle, engelliler merkezi ile ilgili ve Almanya'daki fuar sistemini inceliyoruz. Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 13-14'lerde seyrederken, bu oran Maltepe'de maalesef daha da yüksek. Bu konuda uzun süreli, temel anlamda çözümler için planlarımız var. İşsizlik sorununu sadece asfalt döken veya çevre düzenlemesinde insan istihdam ederek, kreş açarak gideremeyiz. Bunlar olması gerekenlerdir ancak uzun vadeli olarak vatandaşın önünü açan projeler hayata geçirmek gerek. Bu amaçla, Maltepe'de uluslararası bir fuar, kongre ve yaşam merkezi projesini hayata geçirmek istiyoruz. var. Bu proje ile ilgili olarak çalışmalara başladık. Bu projede biz belediye olarak fikir babası olacağız, ancak finans kaynağını yatırımcılar aracılığı ile temin edeceğiz. Yüzde 10 veya 15'i belediyemize, diğer yüzde 90'ı halka, işverenlere veya bu alanda yatırım yapmak isteyen firmalara ait olacak. Bu sadece bir Maltepe projesi değil, bir Türkiye projesidir." 

ULUSLARARASI DENEYİM

Göreve geldikten sonra kısa sürede, ciddi bir uluslararası ilişki ağı kurduklarını kaydeden Başkan Kılıç, "Projelerimizi hayata geçirebilmek için kendi alanlarında uzmanlaşmış, yurt dışından eğitim almış, genç arkadaşların buralardaki çalışmalardan deneyimlerinden faydalanmalarını sağlayarak, Maltepe'nin kapılarını Dünya'ya açmayı amaçlamaktayız. Bizim yaklaşımımız bu. Bizimle çalışacak olan arkadaşların, özellikle iki dili bilmesine önem veriyoruz. Aramızda, Birleşmiş Milletler'de görev yapmış, Unesco'da çalışmış ve uluslararası bir çok kurumda deneyimi olan, 3-4 dil bilen, kendi alanından uzman arkadaşlarımız var. Türkiye'de ilk defa bir belediye olarak, Avrupa Birliği ve Uluslararası İlişkiler birimini oluşturduk. Edindiğimiz ilişkiler veya deneyimleri kendimizle sınırlı tutmayarak, gerekli durumlarda diğer kardeş belediyelerimizin de faydalanmasını amaçlamaktayız'' dedi.
 
Editör: TE Bilisim