Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin’in ev sahipliğinde gerçekleşen Bu Daha Başlangıç özel gösterimi ve ardından Yönetmen Serkan Koç ile Aydınlık Gazetesi Yazarı Mustafa Mutlu’nun söyleşisi Maltepe Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

“Korkutulan bir topluma yol gösterdiler”

Etkinlik öncesinde kısa bir konuşma yapan Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, yönetmen Serkan Koç’a ve Gezi Olayları’nın gerçek kahramanlarına teşekkür etti. Konuşmasında, korkutulan bir topluma cesaretleri ve ışıklarıyla yol gösteren gençlere selam gönderen Başkan Zengin, “Bu bir ayaklanmaydı. Anne babaları tarafından özenle büyütülen gençlerin, bir diktatöre karşı duruşlarıydı. Çocuklarımız bize, “Bu diktatörün bizi yönetmesine izin vermeyin sevgili büyüklerimiz” dedi. Onlar bir ışık yaktılar, mücadeleyi unutmuş, korkutulmaya devam eden bir topluma yol gösterdiler. Bu sayede “artık yeter” denilen günlere geldik. Acılarımızı da içimize gömerek, ölen ve yaralanan tüm gençlerimize selam gönderiyorum. Anne babalarını kutluyorum. Bir baba olarak orada olan kızım ve oğlumla da gurur duydum. Onları iyi yetiştirdiğimi gördüm ve kendimi de tebrik ettim. Direnen çocukların hepsi bizim çocuklarımız, ölenleri rahmetle anıyorum, hepinizi selamlıyorum.” dedi.

Alkış ve gözyaşı eşliğinde

Yönetmen Serkan Koç ve Yardımcı Yönetmen Beste Gül Öneren’in, gerçeğin içinden, yaşananları olduğu gibi, tamamen objektif bir gözle perdeye yansıttıkları Bu Daha Başlangıç filmi alkışlar ve tezahüratlar eşliğinde izlendi. Aralarında Gezi Parkı Olayları’nın canlı tanıklarının da bulunduğu izleyiciler zaman zaman gözyaşlarını tutamadılar. Salon, Yediden yetmişe sivil halkın direnişini beyaz perdeye taşıyan Yönetmen Serkan Koç’u, televizyon kanallarına yansımayan kareleri gözler önüne serdiği için tebrik etti.

“Suç duyurusunda bulunuyoruz”

Filmin ardından kısa bir değerlendirme yapan Yönetmen Serkan Koç’un “Yeterince kin ve düşmanlığa teşvik edebildim mi” sorusu üzerine salona kahkaha hakim oldu. Haziran Direnişi’nde insanların aydın bir gelecek, bağımsız bir Türkiye ve Atatürk’ün gösterdiği yolda ilerlemekten başka bir istekleri olmadığını vurgulayan Koç, “Bu insanlara düşmanca müdahale edildi. Bugün Berkin’in doğum günü, hala uyuyor. Ona yakın genç öldü. Tüm mahkemelere suç duyurusunda bulunuyoruz.” dedi.

“Biz tüm kaybettiklerimizi fazlasıyla geri kazanacağız.”

Aydınlık Gazetesi Yazarı Mustafa Mutlu da Başlangıç belgeselinde anlatılanların henüz giriş olduğunu, gelişme bölümünün yaşanmakta olduğunu ve mutlu sona hep birlikte ulaşılacağını belirtti. Haziran’dan beri dünyanın, Türkiye’ye bakış açısını değiştirdiğini ifade eden Mutlu, “Dünya çağdaşlık için kendi canımızdan vazgeçebildiğimizi gördü. On iki yıldır bu ülkenin değerlerinin içini boşalttılar. Tabelalardan T.C.’yi kaldırdılar. Biz tüm kaybettiklerimizi fazlasıyla geri kazanacağız.” dedi.




 
Editör: TE Bilisim