Türkiye’de görev yapan yabancı diplomatlar, Maltepe’nin kültür ve sanat faaliyetlerinin aktarıldığı “Kültür ve Sanatın Kalbi Maltepe” toplantısında bir araya geldi. Kültür gecesinde bir konuşma yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, dünya kültürlerine ilçelerinin kapılarını açtığını belirterek, “Gönüllerinizi bize açın ki geleceğin dostluk ve barış köprüsünü bunlar üzerine inşa edelim” dedi.
Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın ev sahipliğindeki geceye, TBMM Başkanvekili ve CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey Almanya Belediyeler Birliği ve Münih eski Belediye Başkanı, aynı zamanda Maltepe Belediyesi Fahri Danışmanı Christian Ude, eşi Edith Von Welser-Ude, Almanya Yeşiller Partisi Federal Milletvekili Mehmet Kılıç, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) Genel Müdürü Görgün Taner, Hollanda Başkonsolosu ve Kültür Ataşesi, Kenya Uganda, Nijerya ve Gana Büyükelçileri, İran Kültür Ataşesi, Polonya Büyükelçiliği Üçüncü Sekreteri, Güney Afrika Büyükelçiliği Müsteşarı, Vietnam Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı, Venezuela,  Avusturya, Sırbistan, Tacikistan, Kırgızistan, Arjantin, Meksika ve Kosova Başkonsolosları, İrlanda Fahri Konsolosu, Bulgaristan Konsolosluğu Başkatibi, İsveç Kültür Ataşesi, Romen Kültür Merkezi Müdürü, Avusturalya adına İş Geliştirme Müdürü Özgür Tuna ile çok sayıda davetli katıldı.

“NAZIM İLE SHAKESPEARE’İ BULUŞTURACAĞIZ”

Piyano sanatçısı Turan Manafzade’nin verdiği resital ve kokteyl sonrası gerçekleştirilen gecenin açılış konuşmasını yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, şunları söyledi:
“Bugün burada olmamızın temel bir nedeni var, kültürlerarası etkileşimi tabana yayarak dostluk, barış ve kardeşlik iklimini kurmak. Her toplumun tarihinin sayfalarından süzülerek gelen gelenek ve görenekleri vardır. Adeta tarlada buğday yetiştirircesine ve dünyaya ders verircesine her noktadan sanat fışkırıyor. Ünlü şairimiz Nazım Hikmet’in ‘Kuvayı Milliye Destanı’nda anlattığı gibi, Shakespeare’nin ‘Romeo ve Jüliet’i gibi. Düşünün ki bir Gangam Style fırtınası bile ABD Başkanı’nı dansa kaldırmaya yetiyor. Hollanda festivali Amsterdam’a yüzbinlerce sanatseveri toplayabiliyor. Bir Maltepe var önünüzde, Anadolu’nun Yunus Emresi, Hacı Bektaşı ile Avrupa’nın Kant’ını, Afrika şiirinin vazgeçilmezi Muhammed Eno ile şiirimizin güçlü ismi Can Yücel’i bir potada buluşturmak isteyen bir Maltepe. Edebiyatımızın unutulmaz ismi Yaşar Kemal’i, Günter Grass ile sahilde el ele görmek istiyoruz. Hele Aşık Veysel’i ve Fazıl Say’ı Mozart ile buluşturmak aynı tuşlarda dans ettirmek, bizleri mutlu etmez mi? İşte bütün bu şiarla Maltepe’yi dünya kültürü ve sanatıyla buluşturmak istiyoruz. Bizler de ülkelerinize kendi kültürümüzü, sanatımızı, sanatçımızı taşımak istiyoruz. Gönüllerinizi bize açın ki geleceğin dostluk ve barış köprüsünü bunlar üzerine inşa edelim. Irk ve inanç farkına rağmen birbirlerini tanımasalar bile genç nesilleri kardeşçe büyütmeliyiz. Diliyorum ki bu barış zinciri önce Avrupa coğrafyasını, sonra tüm dünyayı sarsın.”

DİNLETİ BÜYÜLEDİ

Konuşmalar sonrası Maltepe Belediyesi Kültür ve Sanat Koordinatörü Ayşe Sipahioğlu tarafından yapılan sunumda, Maltepe’nin öne çıkan özellikleri, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak gerçekleştirilen tiyatro, sinema ve konser etkinlikleri ile 2016 yılına ait hedefler anlatıldı. Şair ve müzisyen Muzaffer Özdemir de, kendi yaptığı müzik aletleriyle gerçekleştirdiği  dinletisiyle katılımcıları büyüledi.  
 
Editör: TE Bilisim