Aysöndü :Referandum sürecinde anayasa değişikliğine neden evet demeliyiz temalı bir konuşma yaptıktan sonra bayan izleyicilerin kafalarındaki soruları sormasını istedi.

İşte kadınlardan gelen sorular

Meclisin görevi başkana mı devrediliyor ?


Yeni sistemde cumhurbaşkanın yetkisi şimdikinden daha mı fazla?


Cumhurbaşkanını yargılama yolu var mı?


Türkiye’de 450 milletvekili varken geçmişteki nüfusumuz kaçtı gibi ilginç sorular geldi.


Canan Aysöndü ise anlaşılır bir dil ile detaya girmeden herkesin anlayacağı bir şekilde halk oylamasına giden yeni sistemin neler getirdi ile alakalı sorulan sorulara  cevaplar vererek bütün katılımcıları verdiği cevaplar ile ikna etti.

Yeni sistemde Cumhurbaşkanı ve Meclisin bir birini tamamlayıp denetlendiğini,bundan sonra halkın iradesi dışında hiç kimsenin ülkenin yönetimine getirilemeyeceğini detaylı bir şekilde anlattı.


Yapılan programda bayanlar merak ettikleri bütün soruların  cevabını Ak Parti Zeytinburnu ilçe yönetim kurulu üyesi Cana n Aysöndü’den dinlediler. Sordukları sorularına anlamlı cevaplar alan Malatya’lı bayanlar   çok memnun olduklarını söyleyerek referandumda EVET sözü verdiler.

Aysöndü konuşmaısnı biz dernek merkeizini tahsi eden ve güzel bir kahvalatı ile konuklarımızı güzel bir şiekilde ağırlayan Zeytinburnu Tüm Malatyalılar Dernek(ZEYMADER)Başkanı sayın Suat Sarıkaya ve yönetim kurulu üyesi arkafaşlarımıza teşekkür ederim dedi.

 

Suat Sarıkaya ‘da toplantıya katılarak kendilerini yalnız bırakmayan Malatyalı bayanlara ve sunum yappan Canan Aysöndü’ye teşekkür etti.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim