Mahmutbey, Evren ve Bağlar mahallelerinin bulunduğu bölgede 15 tane beş yıldızlı otel projesinin olduğunu ifade eden Çağırıcı, “Bu bölge kongre vadisine dönüşecek” dedi.

 İstanbul Times Haber Merkezi

Bağcılar Belediyesi’nin organizasyonu ile ilçede faaliyet gösteren işadamları bir araya geldi. Osmanlı Konağı’nda düzenlenen programda konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Katılımınız için hepinize teşekkür ederim” dedi.

Bağcılar’ın gelişim süreci hakkında bilgi veren Başkan Çağırıcı, 20 yılda Bağcılar’ın önemli bir değişim ve dönüşüm sürecinden geçtiğini ifade etti. “Sizler de Bağcılar’da yaşanan bu güzelliklerin mimarlarındansınız” diyen Çağırıcı, “Sadece yapmış olduğunuz bağışlarla değil, gerek Bağcılar’da ki iş gücüne yapmış olduğunuz katkıyla gerekse ülke ekonomisine yapmış olduğunuz katkıyla yaşanan bu dönüşümde önemli pay sahibisiniz. Bundan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

BAĞCILAR FARKLI BİR ÇEHREYE BÜRÜNÜYOR

Bağcılar’ın kurulduğu dönemlerde ahırların, kereste atölyelerinin ve fabrikaların olduğu bir ilçe olduğunu belirten Çağırıcı, “Yerleşim yerleri, fabrikaların etrafında oluştu. Fabrikalar taşındı. Bagcılar farklı bir çehreye bürünüyor. Bugün, imar planımızda Bağcılar’da sanayi bölgesi kalmadı. Özellikle Mahmutbey, Evren ve Bağlar mahallelerimizin bulunduğu bölgede ciddi bir değişim ve dönüşüm yaşanıyor. 15 tane beş yıldızlı otel planlanmış durumda ve orası bir kongre vadisi, bir kültür turizm bölgesi haline dönüşecek” dedi.

SPOR SALONU VE BİLGİ EVLERİ İÇİN DESTEK İSTEDİ

Eğitim yatırımlarına ilişkin de bilgiler veren Başkan Çağırıcı, “7 tane bilgi evi açtık ve bu bilgi evlerimize 12 bin çocuğumuz devam ediyor. Çocuklarımız burada, sosyal ve kültürel çalışmaların yanında okul derslerine takviye eğitimleri alıyor. Okullarımıza da spor salonları yapıyoruz. Hedefimiz her mahallemize bir bilgi evi ve her okulumuza bir spor salonu kazandırmak. Sizler de bir spor salonu ya da bilgi evi yaptırabilirsiniz.

Programa Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul, Bağcılar’ın özel konumu itibariyle İstanbul’un yükselen markalarından biri olduğunu söyledi. “Bağcılar’ın gelişiminde sizlerin büyük katkısı var” diyen Yurdakul, “Özellikle eğitimi finanse eden projelerinizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Sizlerle birlikte olmaktan dolayı mutluyum. Bağcılar, İstanbul’un en büyük ilçesi ve 20 yıllık bir tarihi var. Bağcılar’ın serencamını, Bağcılar’ın hikayesini pek çok işadamımız yakından izledi ve buna şahitlik etti. Ben tekrar bu toplantının hayırlı olmasını diliyorum.”

Editör: TE Bilisim