İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü ve Beylikdüzü 75. Yıl Cumhuriyet Lisesi’nin ortaklaşa düzenlediği programda, öğrencilere yönelik ‘Madde Bağımlılığı ve Zararları’ konulu tiyatro oyunu sahnelendi. Etkinliğe; Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Çanakçı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Narkotik Şube Müdürlüğü’nden Uzman Eğitmen Önder Işık, Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sırrı Arvas, Yeşilay Gönüllüsü Canan Arvas, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mitat Yolcu, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Büyük bir İlgi izlenen oyunun sonrasında Eğitmen Önder Işık tarafından ‘Madde Bağımlılığı’ konulu seminer verildi.     

 

 “Tanımadığınız biri değil, ‘yakın arkadaş’ dediğiniz tanıştırır”

 

Gerçekleştirilen seminerde, bağımlılık yapan her türlü maddenin zararının olduğunu ifade eden Işık, kimi zaman bu ‘kötü’ maddelere ‘yakın arkadaş’ sanılan kişilerce bağımlı olunduğunu kimi zaman da merakın bu maddelere yönelmedeki en büyük etken olduğunu dile getirdi. Arkadaş seçimine dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Işık, aile ile iletişimin asla koparılmaması gerektiğinin altını çizdi.

 

Sunumu gerçekleştiren Eğitmen Önder Işık’a çiçek takdiminin ardından, hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle program sona erdi.

Editör: TE Bilisim