"Malatya Bizden Sorulur "Sloganı ile yola çıktılar

Yıllardır yaptıkları yayınlarla ve yazdıkları kitaplarla Malatya'nın tanıtımına katkıda bulunan basın mensupları Malatya için daha güzel hizmetler yapmak adına dernekleştiler.

İstanbul Times Haber Merkezi / ÖZEL HABER

Mabamder kurucular kurulu uzun süredir üzerinde çalıştıkları dernek projesini nihayetinde hayata geçirdi.Yapılan müzakereler sonucu derneğin başkanlığına oy çokluğu ile Malatya'nın Sesi Dergisi ve Şafak Gazetesi imtiyaz sahibi Gazeteci yazar Muzaffer Tunç seçildi.

Tunç Kendisini başkanlığa uygun gören kuruculara teşekkür etti

Dernek başkanlığına oy çokluğu ile seçilen gazeteci yazar Muzaffer Tunç yaptığı ilk konuşmada şunları söyledi; " Dernek kurucuları içinde bir çok alanda yatırımları olan basın mensubu arkadaşlarım var. Hepsinin ittifak ederek şahımı başkanlığa uygun görmeleri beni mutlu ve onore etti.Tüm kurucu arkadaşlarıma can-ı gönülden teşekkür ederim" dediBaşkan Tunç konuşmasını şu sözlerle tamamladı,"Malatya'lı bir çok kişi yıllardır Malatya için verdiğim mücadeleleri bilir.Bundan sonra dahada güçlendiğimiz için Malatya için daha güzel hizmetleri hep beraber daha kurumsal olarak yapacağız dedi.

Başkan yardımıcısı Hüseyin Çetiner'de Mabamder için şunları söyledi

Çetiner Mabamder'in kuruluşu için şunları söyledi "İlk baskısı 1993 yılında olmak üzere şu an Malatya'da satışta olan tek Malatya Kitabını yazdım.Aradan geçn 17 yıllık sürede Malatya da eğitim ve öğretim gören yüz binlerce talebe bu bu kitabımı satın alarak 4.baskıyı yapmamızı sağladılar.Yıllardır İstanbul'da yaşadığım halde her gün Malatya ile irtibatta oldum.Yani her ne kadar vücudum İstanbul'da ise de ruhum hep Malatya'da olmuştur" dedi. Mabamder'in başkan yardımcısı da olan Hüseyin Çetiner konuşmasını şu şekilde tamamladı."Derneğimiz kurucular kurulunun tamamı Malatya sevdası ile yanıp tutuşan insanlar. Tüm arkadaşlarımın bu dernek çatısı altında güzel işler yapacaklarına olan inancım tamdır dedi.

Dernek Genel Sekreteri Mustafa Akbaba ise şunları söyledi;

Her birimiz ayrı ayrı kendi mevkutlerimizi yayınlamaya devam etmekle birlikte yeni kurmuş olduğumuz Mabamder'adına çıkaracağımız gazete ile de Malatya ve Malatyalıların önünü açmak adına elimizden gelen her türlü gayretleri göstereceğiz dedi. Akbaba güçlerimizi dernek çatısı altında birleştirdiğimiz için yapacağımız çalışmalar daha etkin olacak dedi.

Derneğin diğer başkan yardımcıları da birer konuşma yaparak samimi ve ihlaslı bir şekilde çalışarak Malatya ve Malatyalılar için her türlü çalışmayı seve seve yapacaklarını ifade ettiler.

Derneğin görev dağılımı ise şu şekilde oldu :

Başkan  Muzaffer TUNÇ,Başkan yardımcıları ,Hüseyin ÇETİNER,Perihan AKDOĞAN,Ferhat CANBEY,Çetin ALTINTAŞ,Murat ÇETİN ,Genel Sekreter Mustafa Akbaba,ve Muhasip Çetin ALTINTAŞ'tan oluştu.

Yerel ve ulusal gazetelerde,radyolarda,televziyonlarda  ve diğer yayın organlarında görev alan bir çok Malatya'lının üyesi olduğu derneğin gelecek ile alakalı bir çok güzel ve olumlu hedefi olduğunu biliniyor.

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

      

Editör: TE Bilisim