Daha önce Eyüp Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü'ne bağlı hizmet veren Şefkateli Mağazası'nı ziyaret eden liseliler, buradaki işleyiş hakkında yetkililerden bilgi almış ve yapılan çalışmaları yerinde görmüştü. Burada verilen hizmetten oldukça etkilenen öğrenciler, kendi aralarında bir kampanya başlatarak ilçedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere giyim eşyası topladılar.
 
Başkan Aydın'ın okullarını ziyareti sırasında topladıkları yardımları Şefkateli Mağazası'na bağışlayan öğrencilerin bu davranışı herkes tarafından takdirle karşılandı.
 
Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın da öğrencilerin duyarlı bir davranış sergilediklerini belirterek, " Çok güzel bir çalışma,küçük ama anlamlı bir çalışma. Düşenin dostu vardır temasını işleyen bir çalışma. Çocuklar bizim Şefkateli mağazamıza gelmişler, yaptığımız çalışmaları arkadaşlarımız anlatmışlar onlar da çok etkilenmişler. Okul müdürümüzün ve diğer yöneticilerin işbirliği ile böyle bir proje çalışması yapılmış. Ali Rıza Özderici Lisesi'nin öğrencileri Eyüp çapında bir kampanya başlatarak hiç kullanılmamış 2 bin 500 adet giyim eşyası toplamışlar. Gençlerimiz çok mutlu olarak çok zevk alarak yapmışlar bu çalışmayı. Bu tip şeylere ihtiyacımız var. Çocukların kişiliklerinin gelişmesi, düşüncelerinin yerleşmesi ve bu toplumun yararlı bir parçası olması anlamında gerçekten bu tip projelere ihtiyaç var. Bizler de böyle büyüdük ve bu gençlerimizi bu anlamda yalnız bırakmamamız lazım. Bu çalışmları genişleterek devam edeceğiz" dedi.
Başkan Aydın ayrıca Ali Rıza Özderici Lise son sınıf öğrencilerine eğitime destek paralarını takdim etti. Okulun konferans salonunda öğrencilerle kariyer günlerinde kapmasında hoş bir sohbet de gerçekleştiren Başkan Remzi Aydın, gençlere kendi hayatından örnekler vererek tavsiyelerde bulundu. Öğrencilerle masa tenisi de oynayan Başkan Aydın, gençlerle keyifli bir gün geçirdi. Başkan Aydın daha sonra Kemerburgaz'daki Halis Kutmangil Çok Programlı Anadolu Lisesi'ndeki öğrencilere de eğitim desteklerini dağıttı.
 
Programlara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Celalettin Kapusuz da katıldı. Kapusuz Başkan Aydın'a eğitime verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.
  
Editör: TE Bilisim