Laleli de kanunları Güçlüler Deler Geçer Garipler Takılır Kalır

Laleli'de küçük bir işyeri sahibi olduğunu iddia eden bir okurumuz haber ihbar hattımıza gönderdiği  mailde şunları yazıyordu"  Sayın İstanbul Times Gazetesi yetkilileri,on beş yıldır Laleli'de kendi çapımda ailemin nafakasını sağlayacak küçük ölçekte iş yapıyorum.

Ben ve benim gibi küçük esnafın Laleli'de işyerlerine yeni eklemeler yapma imkan ve ihtimali yoktur.Daha önce Koca Ragıp Paşa Caddesinde Çara Otel vardı.O zaman bu otelin altında yer alan iş yerlerinin çoğunun girişleri pasaj içindeydi.

Pasajda girilen işyerlerinin kirası düşük iken,Report Turizm diye bir firma bu oteli satın alarak eski projeyi tamamen değiştirerek yaya kaldırımından bodrum dükkanlara kapı açıp milyonlarca dolarlık haksız kazanç elde ettiği iddiası gündeme getiriliyor. 

Dalgın ve dikkatsiz yayaların korkulu rüyası olan bu yaya kaldırımından bodrum dükkanlara açılan kapılardan dolayı yaya kaldırımı tamamen işgal edimiş durumda. Bu yolda yürürken düşüp ölecek bir turist veya vatandaşımızın hayatı belki ülkemizde çok pahalı olmayabilir ama bu hatayı yapanların vicdanları rahat edebilecek mi ? Yayaların can güvenliğini tehlikeye atarak buradan işyerlerine kapı açılmasına müsaade eden Fatih Belediyesi'nin bu projeyi nasıl onayladığı da  henüz merak konusu olmaya devam ediyor.

Okurumuz mailini bu şekilde bitirmiş "Ben bu konuda sizin de yardımınızı alarak olayı Ak parti Genel merkezi ve Başbakan Erdoğan'a kadar iletmek istiyorum" diyor okurumuz. Bu iddiaları araştıran İstanbul Times Gazetesi ilginç detaylara ulaştı.

İstanbul Times İlgillerle Görüşmek İçin Çaba Sarfetti Ama ...

Gelen ihbarın asılsız mı yoksa gerçek mi olduğunu araştırmak üzere Laleli'ye ekip olarak giden muhabirlerimiz çevre esnaftan birbirinden ilginç şikayet ve ihbarlar aldı.

Çevre esnafı şimdiki otelin yerinde ÇARA Hotel diye bir işletme vardı.O zaman işyerlerinin çoğuna pasaj içinde giriliyordu.ÇARA oteli sahipleri ödeme zorluğuna girince REPORT Turizm adındaki firma burayı satın alarak  eski projeye benzemeyen yepyeni bir projeyi uygulamaya koyarak yayaların can güvenliğini tehlikeye sokacak bir projenin istanbul'un orta yerinde uygulamayı başarmıştır.

Darkhill Yetkilisi Ne Diyor ?

DARKHILL HOTEL'i hizmete açan Report Turizm Nak.İnşaat Oto.San.Tic.Ltd.Şti. Otel Genel Müdürü Esat Koç ile görüşen Muhabirlerimiz iddiaların doğru olup olmadığını sordu.Otel Genel müdürü Esat Koç okuyucumuzun iddiaları ve otelin eski durumu ile alakalı yeterli bilgiye sahip olmadığını ifade ederek bu konuda bilgi veremeyeceğini söyledi. Fatih Belediyesini defalarca arayan muhabirlerimiz bir türlü sorularına cevap verecek belediye yetkilisi bulamadı.Belediye kısa sürede gerekli bilgileri tarafımıza iletmezse hukuk servisimiz bilgi edinme yasası gereği gerekli resmi yazışmaları yaparak olayın iç yüzünü aydınlatacaktır.

Olay Yeri İncelendi İddialar Doğru ?

İstanbul Times Gazetesi,Okuycumuzun verdiği adrese giderek yaya kaldırımından açılan kapıları teker teker görüntüledi.Bu konuda Kurban bayramı İstanbul Times Gazetesi özel sayımıza Fatih belediyesinden iddialar ile alakalı cevaplar alırsak tarafsız gazetecilik gereği tüm görüşlere yer vermek istiyoruz.

Burada henüz Gazetemizin baskısına vakit var iken Report Turizm yetkillerine seslenmek istiyoruz. Bu konu ile alakalı okurumuzu yalanlayacak bilgi,belge ve açıklamanız var ise lütfen haber merkezimize iletin.Bahse konu haberimiz içinde sizlerin cevaplarına da yer vereceğimizi  belirtmek isteriz.

Taraflardan tatmin edici cevaplar alana kadar bu konuda araştırmalarımız sürecek... Bizi takip edin habersiz kalmayın diyoruz.

İstanbul Times Haber Ajansı ( İTHA) 

Editör: TE Bilisim