İstanbul dün gece başlayan yağmur sabah 08.00 sıralarında şiddetini arttırdı. Şiddetli yağmur İstanbul’da sel baskınlarına neden oldu. Uzmanlar yağış boyunca metrekareye 1 saat içinde 67 kilogram yağmur düştüğünü ve kentin Temmuz ayı ortalamasının 30 kilogram olduğun açıkladılar. Ayrıca bir yılda yağan yağmurun 12 saatte yağdığı belirtilirken Eyüp Belediyesi'nin özellikle Zabıta, Temizlik İşleri ve Fen işleri Müdürlüğü ekipleri sürekli sahada çalışarak vatandaşların mağduriyetlerini gidermeye çalıştılar.

Kuvvetli yağış ağaçların devrilmesine, asfalt çökmesine, mazgal kapaklarının yerinden çıkmasına, bazı yerlerde duvarların çökmesine ve taş, toprak, kum ve çakılların yollara dolmasına neden oldu. Tüm olumsuzluklara karşın Eyüp Belediyesi ekipleri çalışmalar başlattı.

Yağan şiddetli yağmurla birlikte Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, cadde ve sokaklarda meydana gelen aksaklıkların bir an önce giderilmesi ve mağduriyet yaşanmaması için talimat verdi. Eyüp Belediyesi afet mücadele ekipleri tüm ilçede sürdürdükleri çalışmalarda; sel suları ile yollara dolan taş, toprak, kum ve çakılları temizleyip trafiği tekrar açtılar. Asfalt çökmesi olan bölgelerde iş makineleri ile geçici asfalt tamiri yaptılar. Devrilen ağaçlar ve duvarların insanlara ve trafiğe zarar vermemesi için kaldırma ve temizleme çalışmaları yaptılar. Mazgal kapaklarının kalktığı noktalarda ise mazgal kapaklarının etrafları temizlenip tekrar yerine taktılar.

Çalışmalarda Temizlik İşleri Müdürlüğü'nden 335 gündüz 335 gece olmak üzere toplam 770 personel 13 ekip şeklinde, Fen İşleri Müdürlüğü'nden ise 170 personel 25 ekip olarak çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalarda 20 iş makinası, 16 kamyonet, 8 su pompası arazideki ekiplere destek oluyor.

Editör: TE Bilisim