Bu kadar da olmaz dedirten olay şöyle gelişti

Eğitimci M.K. hizmet satışı yapmaya gelmeden önce Yeşil Beyin firmasında bir bayan arayarak Milli Eğitim Bakanlığının aracılığı ile sizi arıyoruz. Numaramı nereden buldunuz diyen M.K.'a kızınızın okulundan aldık denilerek güven telkin ediliyor.

İstanbul Times Haber Merkezi / Mehmet Osmaoğlu 

Daha sonra alınan randevu gereği satış temsilcisi Erkan Yılmaz eve gelip sözleşme yapıyor

İlk dört veya beş ay için hizmet sunumu yaptılar bizde paketi kullandık ve ödemesini yaptık. Daha sonra sitelerinin değiştiğini ileri sürdüler. Defalarca siteyi kullanamadığımı ifade etmeme rağmen bir türlü sorunu çözemediler. Ayıplı bir hizmet için ödeme yapmadım. Alamadığım hizmet için İcra işlemi başlatmaları kesinlikle doğru değil diyen M.K.yapılmak istenen oldu bitti karşısında tüketici hakem heyetine dilekçe vererek bu haksız işlemin ortadan kaldırılmasını talep etti.

Tüketiciler Dikkat Etsin

İstanbul Times Gazetesi olarak Mavi Beyin firması ile alakalı yaptığımız araştırmalarda velileri arayan satış danışmaları Milli Eğitim Bakanlığı adını kullanarak veliler üzerinde güven oluşturdukları, daha sonra velilerin evlerine giden satış temsilcilerinin 24 ay için 1.440 TL den sözleşme yaptıkları ancak büyük orandaki veli ve öğrencilerin sistemden yeteri faydayı sağlayamadıkları için sistemden çıkmak istemelerinden sonra bir çok sorun yaşadıklarını tespit ettik. Kullanıcılar bu tür firmaların kamu kurum ve kuruluşlarının adını kullanmalarından dolayı bir anlık dalgınlık sonucu sözleşmeyi imzaladıklarını ancak Yeşil Beyin idarecilerinin sorun anında kullanıcıların yanında olmadıklarını tespit ettik. Sosyal medyada bu konularla alakalı yüzlerce olumsuz yorum var. Yer darlığından dolayı sadece birkaç tane kullanıcı yorumuna yer verdik.

M.K.Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına Suç duyurusunda bulundu

Firmanın hak etmediği bir bedeli almak için kendisini telefon ve SMS lerle mağdur ettiğini ifade eden Kurt İstanbul Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına firma hakkında suç duyurusunda bulundu.

İşte Kullanıcılardan Gelen Yorumlar

Yeşil Beyin Eğitim Yanlış Bilgiler Vererek İnsanları Kandırıyor

Yaklaşık 4 ay önce annemi arayıp; sözde MEB 'den geldiğini, MEB ile birlikte bir proje olduğu falan söylemiş. Sözleşme var, 14 gün içinde bilmem cayma hakkı var diye kandırmış. 7 gün cayma hakkımızı kullanmaya kalkışıp, müşteri hizmetlerini arayarak işte böyle böyle dedik'' tamam biz hesabınızı kapatacağız ''dedi. Tam bundan 3 ay sonra 300 TL oldu, paranızı ödeyin icraya veririz dediler.

Yeşil Beyin Eğitim Uzaktan Eğitim Sisteminden Çıkmak İstiyoruz Çıkamıyoruz!

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan geliyoruz çocukların bilgisayarda nasıl ders çalışıyor onu araştırıp yardımcı olacağız diyerek bir kişi geldi Yeşil Beyin'i anlattı, "istediğiniz zaman çıkabilirsiniz ve öğrenci 15 gün eğitime katılmazsa biz sizi uyarırız" dedi. 15 gün cayma hakkıyla 24 ay üye olduk 10 gün içinde telefon la cayma hakkımızı kullandık. 2 kere telefon ettik tamam dediler iptal oldu. 1,5 ay sonra arayıp faturanızı ödemediniz dediler cayma hakkımızı kullandık dedik hayır olmamış faksla yapmanız lazımdı şimdi iptal olmaz faturaları ödemeniz lazım kim ne söyledi biz bilmeyiz deyip işlemi iptal etmiyorlar resmen usulsüzlük yapıyor. Yalan söyleyip cayma hakkımızı kullandırtmıyorlar.

Ayıplı ve Kusurlu Hizmete icra şoku

Eğitimci –Yazar ve televizyon programcısı Müzeyyen Kurt başından geçenleri şu şekilde anlattı “Biz yazdığımız yazılar ve yaptığımız televizyon programları ile başkalarına yol gösterirken bu sefer hiç istemediğimiz bir sorun ile kendimiz karşılaştık. Verilemeyen bir hizmet için Yeşil Beyin firmasında arayan bir şahıs icra ile karşı karşı karşıya olduğumuzu ifade edince şaşkınlık yaşadık. Tabi ki alamadığımız bir hizmet için hiçbir kimseye hiçbir bedel ödeyecek değiliz. Bu konuda bütün yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız” dedi.

Kaynak :İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim