Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmasını öngören yasayı ''doğru bulduklarını'' belirterek, ''Sayın Cumhurbaşkanının bu yasayı geri göndermemesini talep ederiz, temenni ederiz'' dedi.

Kurtulmuş, bir grup gazeteci ile akşam yemeğinde bir araya geldi.

Yemekte, gündeme ilişkin konuları değerlendiren Kurtulmuş, Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu söyledi.

Üyelerinin halk tarafından seçileceği bir ''Kurucu Anayasa Meclisi''nin oluşturulması gerektiği görüşünü dile getiren Kurtulmuş, hazırlanacak yeni anayasanın da referandumla halk tarafından onaylanması gerektiğini ifade etti.
Tüm siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin yeni bir anayasa hazırlanma sürecine katkı vermesini isteyen Kurtulmuş, şunları kaydetti:

''Hiçbir partinin Türk Silahlı Kuvvetleri üzerinden siyaset geliştirmemesi lazım. Bizim milletimiz Türk Silahlı Kuvvetlerini kışlada, vatan savunmasında istiyor. Siyasetin içinde tarafı olan, ya da tarafı gibi gösterilen Türk Silahlı Kuvvetlerini millet istemiyor. Bunun da yolu, devletin yapısal sorunlarını çözecek yeni bir anayasa hazırlanmasıdır.''

Kurtulmuş, askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmasına ilişkin düzenlemenin hatırlatılması üzerine, askerlerin bireysel olarak yaptıkları bazı icraatların sivil hayatı etkilemesi durumunda, sivil yargının önünün açılmasının doğru olduğunu söyledi. Kurtulmuş, ''Hükümet'in çıkarmış olduğu yasayı doğru buluruz. Sayın Cumhurbaşkanı'nın bu yasayı geri göndermemesini talep ederiz, temenni ederiz. Bu aslında Türk Silahlı Kuvvetlerinin siyasete karışıyormuş gibi görünmesine de mani olacak ve temelinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin de itibarını koruyacak bir yasadır'' diye konuştu.

Ekonomide yılın ilk çeyreğinde yüzde 13,8 küçülme yaşandığını hatırlatan Kurtulmuş, 2010'da erken seçime gidileceğini düşündüğünü söyledi.

''2010'da olacağını düşündüğünüz erken seçime yönelik partinizin beklentisi nedir?'' sorusuna Kurtulmuş, ''Hedefimiz Türkiye'de iktidarın alternatifini ortaya koymak'' yanıtını verdi.

Kurtulmuş, bir başka soruyu yanıtlarken de Saadet Partisi'ne katılmaları için AK Partili hiçbir milletvekili ya da bakana teklif götürmediklerini ancak kapılarının herkese açık olduğunu ifade etti.
Editör: TE Bilisim