Bayram öncesi arife ile birlikte 3 gün idari izinli sayılacaklarının açıklanması ardından, 9 günlük tatili İstanbul dışında geçirmek isteyenlerin bu hafta sonundan itibaren yola çıkmaya başlaması beklendiğinden TEM, D-100 Karayolu ile feribot iskelelerinde tatil başlangıcı ve bitiminde beklenen trafik yoğunluğu ile ilgili alınacak önlemler yeniden gözden geçirilmeye başlandı.

BU HAFTA SONU YOĞUNLUK BEKLENİYOR

Bayramın 24 Eylül Perşembe günü başlamasına rağmen, 21 ve 22 Eylül Pazartesi ve Salı günleri ile arife olan 23 Eylül Çarşamba gününün de kamu çalışanları için idari izinli sayılacaklarının duyurulması ardından, bayram tatilini İstanbul dışında geçirmek isteyen ve işlerini ayarlayanların bu hafta sonundan itibaren yola çıkması bekleniyor.

Kocaeli Valiliği'nden yapılan açıklamada da, trafik akışının düzenli sağlanması için özellikle bayram öncesi ve dönüş sırasında D-100 ve 'Yalova Yolu' olarak da bilinen D-130 karayollarında ekip sayıları artırılacağı, riskli noktalarda ekip bulundurulacağı, TEM Otoyolunda da bayram öncesi İstanbul-Ankara yönünde bayram sonrası Ankara-İstanbul yönünde her 10 kilometrede bir ekip bulundurulacağı bildirildi. Valilik açıklamasında, Otoyol, D-100, D-130 ve Kandıra Yolu'nda trafiğin aksamadan yürütülmesi için Karayolları 1'inci Bölge Müdürlüğü, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı'nca gerekli önlemlerin alınacağı, 23 Eylül- 27 Eylül tarihleri arasında yol yapım, bakım ve onarım çalışması yapılmayacağı, yolların sürekli ulaşıma açık tutulacağı bildirildi.

Her bayram öncesi ve bitiminde büyük bir yoğunluk görülen feribot iskelelerinde de şimdiden önlem alınmaya başlandı. Bu hafta sonu yoğunluğun başlayabileceğini dikkate alan İDO, Gebze Eskihisar ile Yalova Topçular arasında sefer yapan feribot sayısını arttıracak. İDO'nun bu hatta normal günlerde 10-12 olan feribot sayısını trafikte hareketlilik başlar başlamaz 20'ye kadar çıkarabileceği belirtildi.

KÖRFEZ KÖPRÜSÜ YÜKÜ HAFİFLETECEK

İstanbul-İzmir karayolu yolculuğunu 3.5 saate indirecek Gebze- Orhangazi İzmir Otoyol Projesi'nin en önemli geçiş noktası olan Körfez Köprüsü, programda aksama olmaz ve önümüzdeki yıl Nisan ayında hizmete girerse, özellikle feribot istkelelerinde önümüzeki yıl Ramazan ve Kurban bayramlarında bu kadar yoığunluk görülmeyecek. İstanbul yönünden gelip Yalova Bursa ve İzmir yönüne gidecek araçlar 5-6 dakika içerisinde sürede Körfez Köprüsü'nden Yalova'ya geçecek. Köprü'nün hizmete açılmasıyla iskelelerdeki yoğunluğun yanı sıra, TEM ile D-100 Karayolu'nun Gebze-İzmit arası ve İzmit Yalova yolu olarak bilinen D-130 Karayolu'nda da trafik biraz olsun rahatlayacak.

KAZA NEDENİYLE GECİKTİ

Körfez Köprüsü'nün tamamlanması daha önce bu yıl sonuna göre planlanmıştı. Ancak 21 Mart'ta, üzerinde mühendis ve işçilerin yürümesi için yaptırılan kedi yolu (catwalk) olarak adlandırılan kabloların Hersek Burnu tarafındaki ayakta bağlantı yerinden kopması nedeniyle her şey yenilenmişti. Bu kaza nedeniyle de kedi yolu hattının sorumlusu olan Japon mühendis intihar etmişti. 
Editör: TE Bilisim