Esenler Belediye Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği törene; AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Benli ile milletvekili adayları Ömer Faruk Aydemir ve Ayşenur Esra Atik, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, AK Parti Esenler İlçe Kadın Kolları Başkanı Meryem İnat, bazı Belediye Meclis üyeleri ile kursiyerler ve yakınları katıldı.

BÜTÇEMİZE KATKI SAĞLADIM

ESAYDAM'ı anlatan tanıtım videosunun gösterimiyle başlayan programda kursiyerlerden Gülsen Ayan, "Yaptığımız sabun ve kurabiyelerle aile bütçeme katkı sağlıyorum. Bu kurs, sosyal anlamda olduğu kadar ekonomik anlamda da bize faydalı oldu" dedi.

ESAYDAM SİZİNLE GÜZEL

Programda konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, kurabiye kursunun Esenlerli kadınlar için önemine dikkat çekerek, "ESAYDAM'da düzenlediğimiz kurabiye kursunda kadınlarımız hem yeteneklerini keşfettiler, hem yeni arkadaşlar edindiler hem de bütçelerine katkı sağladılar" dedi. "Şehrin hanımları mutlu olursa, o şehir mutlu olur" diyen Göksu, "Biz ESAYDAM'ı açsaydık da siz olmasaydınız, burası sadece bina olarak kalacaktı. ESAYDAM, içinde kadınlar olduğu için güzel" şeklinde konuştu.

ÇOCUKLAR DA KURABİYE YAPTI

ESAYDAM'ın kadınlar için çok faydalı bir hizmet olduğunu söyleyen AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Benli, "Esenler'de yaptığımız programlarda nefes alabildiğimiz bir yerdi ESAYDAM. Burada anneler, çocuklarıyla kurabiye yaptı. Birlikte bir şeyler yapmanın keyfini çıkardılar" diye konuştu.
Programda; AK Parti İstanbul Milletvekili adayları Ömer Faruk Aydemir ve Ayşenur Esra Atik ile AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran da birer selamlama konuşması yaptılar ve sertifika almaya hak kazanan kadınları tebrik ettiler.

ZÜLEYHA SAHNE ALDI

Konuşmaların ardından Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, beraberindeki protokol üyeleriyle birlikte kursiyerlere sertifikalarını takdim etti. Programda Türk Halk Müziği Sanatçısı Züleyha da sahne aldı. Sanatçı, söylediği türkülerle Esenlerli kadınların sertifika sevincini paylaştı.

222 KADINA SERTİFİKA

Esenlerli hanımların ikinci adresi haline gelen, huzurlu ve mutlu bir aile için rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmetinin yanı sıra düzenlediği çeşitli kurslarla el becerileri ve meslek de öğreten ESAYDAM, 222 kursiyerini sertifikalı yaptı. Pasta ve kurabiye kursunda hünerlerine hüner katan hanımlar, aldıkları eğitimlerle birbirinden farklı özel ve motifli şekillerde pasta ve kurabiye yapmayı öğrendiler. Kursta eğitim alan kadınlardan bazıları yaptıkları kurabiyeleri satarak aile bütçelerine de katkı sağladılar.

ONLAR DA KOLLARI SIVADILAR

Kurs süresince Türkiye'nin önde gelen sanatçı, siyasetçi, gazeteci ve yazarları da Esenlerli kadınlarla birlikte kurabiye yaptılar. Kursta yapılan kurabiyelerden bir kısmı da Filistinli çocuklar yararına satıldı ve tüm gelir, masum Gazze halkına ve çocuklarına gönderildi.
 
Editör: TE Bilisim