Nihat Tanrukulu’nun sunduğu, Kanatçı Muhtarın yerinde düzenlenen kahvaltılı toplantıya Akşam Gazetesinin Genel Yayın yönetimini Mustafa Dolu, İstanbul Radyo Televizyon internet haberliliği yerel gazeteciler Derneği Genel Başkanı ve Çekmeköy Belediye Başkanı Arıza Adayı Ali Rıza Yıldız, Dünya Basın Mensupları Dernek Başkanı Muzzaffer Turç; İstanbul Yerel Gazeteciler Dernek Başkanı Umut Develi, İstanbul Yerel Basın Birliği Başkanı Nezir Karayön, İstanbul Yerel Gazeteciler Derneğinin Eski disiplin kurulu başkanı Erkan Özmen, Köşe Yazarı Tuncer Dağ, CHP Göle Belediye Başkan aday adayı Murat Abdullahoğlu, CHP Esenyurt Belediyesi Meclis Üyesi Aday Adayı Ramazan Tan; CHP Avcılar Belediyesi Meclis Üyesi aday adayı, 56 gazeteci yazar katıldı

Halkçı Belediyede Gazeteciler Türkiye’ye örnek olacaktır…

Toplantının açılışında konuşan CHP Avcılar Belediye Başkan aday adayı Gazeteci Yazar Mustafa Küpeli; Rant belediyeciliği diktatör belediyeciliği iflas etmiştir; destek sunarsanız halkçı belediye anlayışını Türkiye’ye kazındıralım Diyerek meslek taşlarından destek isteyerek konuşmalarını şöyle sürdürdü;

Meslektaşlarımı utandırmadım…

Sn. Meslektaşlarım; 20 yıldır gazetecilik hayatımda Sizleri utandırmadım, sizlere güvenerek yola çıktım geldiğiniz için teşekkür ederim. 22 yıldır Avcılar’da oturuyor Herkesten çok Avcıları tanıyor sorunlarının nasıl çözüleceğini iyi bildiğim için aday adayı oldum.

Şehirleri, insanların yarınlarını çaldılar…

İstanbul’un ırzına geçtiler. Beton şehir yarattılar. Sn Gürsel tekinin raporuna göre 100 milyar dolarlar bir rant yapıp İstanbul’un kimliğini değiştirdiler. Yoksulluğun göç ettirdiği İstanbullular şimdi Trafikten dolayı göç edecekler.

Bu rantçı diktatör belediyeciliğe son vermek ve Halk Belediyecilik anlayışını inşa etmek için aday adayı oldum.
Zorlu bir yolculuk olduğunu biliyorum. Atatürk korksaydı fesini takar Cumhuriyette olmazdı. Bizde korkmuyoruz arkamızda siz halk var bu nedenle halkçı bir belediye yapacağız.

Önce kentin kardeşliğini inşa edeceğiz;

Avcılarda insanlar sır sırta yaşıyor, Kimse kimsiyi tanımıyor Sabah işe giderken %5 anca birbirine selam veriyor. Sivil toplum örgütleri, İşadamları, Mimarlar, Öğretmenler, emekliler,  40 Bin öğrencisi Akbile basıp Taksime gidiyor. 

Belediye herkesin evi olacak.

Göreve geldiğimiz de Kapıları yakacağız, Korumaları kaldıracağız, Makam aracı gerekmedikçe kullanılmayacak. Belediyeye gelen her Avcılarlı bir çay içmeden bırakmayacağız, Ödeme merkezilerin belediyenin içine alacağız., Şiddete uğrayan kadınlarımızın avukatı olcağız,  Belediye’de ücretsiz Sağlık merkezi kurcağız, Sığınma evini kurcağız, Gençlik ve Kadın meclisi kurcağız Avcıların bütün sorunlarına sahipleneceğiz.

İşsizliği çözeceğiz

Kenti uyuşturmuşlar. Herkes işsizlikten yakınıyor. Fabrikalarımız sanayicilerimiz işçi arıyor. Biz göreve geldiğimizde Sanayici Fabrikalarla iyi bir ilişki içine girip işsizliği çözeceğiz

Avcılar ‘da işadamı işkadını sayısını artırmak için KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi, SERKA AB Hibe kirdeleri Devletin teşvikleri almanın yollarını aşındıracağız.

Avcıları 3-5 kişiyle değil gönüllü ordularla yöneteceğiz

Kent Anayasasını yazarken birinci maddemiz Halkçı belediye anlayışını inşa ederken belediye yönetimine, Muhtarları, Sivil toplum örgütlerini, Gazetecileri, Üniversiteyi, İşadamlarını Kentin akil insanlarını kentin kanat önderleri ve Avcılar halkıyla gönüllü ordularla yöneteceğiz

Park bahçe yapmayacağız…

Parkı, yolu belediyede çalışan kadro yapacak biz Ketin yerel değerlerini pazarlayacağız, Kimlikli Marka kent yapacağız. Turizmden kazanan Öğrenciden kazanan İnsana değer veren bir kent yarcağız. Avcılar’da Değişimi Dönüşümün öncüsü olacak

Avcıları yeniden vitrine taşıyacağız…
Avcıların çok değerli bilge insanlarıyla Avcıların Anayasasını yazarken vizyonun misyonun yazıp vitrine taşıyacağız. Yurtdışı gezileri yapıp kenti ilgi odağı Dünya kenti yapacağız.

Avcılar Dernekler Federasyonu Kurup Sivil topum örgütlerini güçlendirip söz sahibi yapacağız.

Gazetecilerimizin mesleklerini yapmalarını kolaylatırcağız. Altyapı için spora önem verip kısa zamanda Sporcu satacağız, 10 Muhtarlık binası kazandıracağız, Taşerona son vereceğiz, Fanatik Avcılar’lı yaratıp Konuşan kendinden söz ettiren yeni bir Kent ruhu yaratacağız.
Avcılar TV’yi kuracağız

Avcıların bütün yerel, sanatsal, kültürel, Kentin turizm tarihini, mimari dokusunu kentin Okuyanını, Yazarını Sanatçısını Aydınını ön plana çıkarmak için Avcılar TV’yi kuracağız…

Halkçı bir belediyeyi inşa edeceğiz.

Türkiye Halkçı bir Belediye itiyor. Baskıdan yolsuzluktan ranttan usanmış durumda…
Avcıların 10 Mahallesinde Hak Meclisleri kuracağız. Muhtarlar da bu meclisin içinde olacak.       
Kentin hizmetleri ve sorunları o mecliste toplanacak İhaleleri onlar tespit edecek Orda oturana verecek yani halk kendi mahallesini kendi yönetecek.
UYUŞTURUCU sorununu çözeceğiz.

Avcıların Yeşilkent Mahallesi Uyuşturucu satıcıları tarafından işgal edilmiş durumda ve O kentin çocuklarının çoğu bu illete bulaşmıştır.
Göreve geldiğimizde ilk işimiz uyuşturucu sorununu çözeceğiz.

Kentsel Dönüşüm Öncü olacak;

38 bina deprem anında yıkıldı 300’e yakın da insan öldü 138’i ise orta hasarlı olarak kayıtlara geçti. 28 bina da mühürlendi.  500 ün üzerinde ağır hasarlı bina var.
biz göreve geldiğimiz de Avcılar ilçemizde Kentsel dönüşüm rantına izin vermeyeceğiz. Kentsel dönüşüm Yerinde yapılacak.

Soygunu izin vermeyeceğiz; Risk raporlarını 10 -15 bin liraya yapıyorlar. Risk raporlarını belediyemizi tarafından ücretsiz yapılacak.

İmar tadilatı yapıp mevcut imarı 2 kadın çıkarıp müteahhitlere Avcılar’da %50 kat karşılığı verip Devletin verdiği 100 lira krediye alıp siz halkı borçlandırmayacağız.

Kredi lazım olarsa  AB ‘den krediyi de biz bulacağız 600 bin lira kira yardımını da Belediyemiz ödeyecektir. 4 yıl içinde Avcıların kentsel dönüşümün bitireceğiz.

Kentsel rantı kentsel sürgünün önüne kellemizi koyacağız. ‘Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz’  Projelerin ayrıntılarını yakında açıklayacağız…

Ali Rıza Yıldız; ‘Küpeli’nin sonun kadar arkasındayım’ Dedi…

Daha sonra söz alan İstanbul Radyo Televizyon internet haberliliği yerel gazeteciler Derneği Genel Başkanı ve Çekmeköy Belediye Başkanı Arıza Adayı Ali Rıza Yıldız;  Sevgili kardeşim Mustafa Küpeli ’yi bu kararlı yolculuğunda kutluyor, Bu süreçte elimden gelen desteği sunacağıma hepinizin huzurunda bir vaatte bulunmuyorum; Söz veriyorum… dedi.
Küpeli; 20 yıldır yolsuzluk yazıyor…

Gazetecinin kendini hazır hissedip, kendine güvenip, özellikle bu dönemde Belediye Başkanlığı Adaylığına Aday olması yerel anlamda hepimiz için çok sevindirici bir şey. Olduğunu dile getiren Yıldız; Hepimizin sevgili kardeşimize destek olması gerek. Dedi.

Mustafa Küpeli’nin meslek hayatının yüzde seksen doksanı yolsuzlukları, haksızlıkları yazmakla geçti. Diyen Yıldız; yolsuzluğu yazan bir adamın yolsuzluk yapması düşünülemez. Bu nedenle Avcılar Belediye Başkanlığı Avcılar için bir şans olacaktır. Dedi.
Küpeli’yi de projeme dahil edeceğim…

Büyük bir ihtimalle Salı günü Ulusal Medya’da bir projemi açıklayacağım ve bu projeye Mustafa Küpeli’yi de dahil edeceğim diyen Yıldız; ‘Bu açıklayacağım proje çok ciddi bir proje Partiden müsaade bekliyorum. Ama ne olursa olsun bu projeyi hayata geçirip yere anlayışta bir ezber bozacağım’ Dedi.

Umut Veli Dereli: Gazeteciler Karanlığı aydınlatmalı

Daha sonra konuşan İstanbul Yerel Gazeteciler Dernek Başkanı Umut Develi; Sn. Mustafa Küpeli ’ye bu süreçte yalnız bırakmadığınız için şahsım adına hepinize teşekkür ederek memnuniyetini dile getirdi.

Biz İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği olarak, hangi siyasi partiden olursa olsun, derneğimize üye olan tüm arkadaşlarımızın siyasi hayatlarında yanında olacağız. Diyen Develi; ‘30 Mart Yerel seçimlerinde iki isim öne çıkıyor. Birincisi Avcılar Belediye Başkan aday adayı Mustafa Küpeli, ikincisi de Çekmeköy Belediye Başkan Aday Adayı Ali Rıza Yıldız. İkisine de başarılar diliyorum’ Dedi.

Mustafa Abim bu yolda sadece karanlığı hesap edemedi ama gazeteci dediğin karanlıkları aydınlatmak için çabalar. Gazeteci dediğin böyle üç beş gün gazete dağıtıp, birkaç fotoğraf çekmekle olmuyor. Diyen Bakan Develi;  Gazetecilik Mustafa Abimin  yaptığı gibi halkla iç içe, bu işe yıllarını vererek oluyor. Ben hem şahsım hem de dernek adına Mustafa Küpeli ve Ali Rıza Yıldız’a teşekkür ediyor, başarılar diliyorum. Dernek olarak adaylarımızın akasındayız…

Nezir Karayün; Örnek bir belediyecilik yapacaktır.
   
Daha sonra Mikrofona deva edilen İstanbul Yerel Basın Birliği Başkanı Nezir Karayön;  Mustafa Küpeli; ‘Küpeli Gazetecikte örnek olduğu gibi ve belediyecilikte örnek olacaktır. Yerel basının abiliğini yaparken bedeller ödemiştir’ Dedi

Biz  ‘Sn. Küpeli ve Sn Yıldız’ın bilgi birikimine güveniyoruz diyen Karayün; adaylık noktasında dernek olarak Sn. Küpelinin ve Sn. Ali Rıza Yıldız’ın yanındayız’ Dedi.

Muzaffer Tunç;  Dünya gazeteciler adaylarının arkasında olacak.

Daha sonra Mikrofona davet edilen Dünya Basın Mensupları Dernek Başkanı Muzaffer Turç;  Avcılar Belediye Başkanı aday adayı Mustafa Küpeli ve Çekmeköy Belediye Başkan Aday Adayı Ali Rıza Yıldız’a ‘çıktıkları bu yolda  başarılar diliyorum. Biz dünya gazeteciler derneği olarak Gazeteci adaşlarımızın arkasında sunun kadar desteğimizi sürdüreceğiz’ Dedi

Mustafa Dolu, Başarılar diledi…

Daha sonra Mikrofona davet edilen Akşam Gazetesinin Genel Yayın Yönetimini Mustafa Dolu ise; ‘Siyaset çok zor bir yol. Yeter ki aşmasını bilelim. Avcılar Belediye Başkanı aday adayı Mustafa Küpeli ve Çekmeköy Belediye Başkan Aday Adayı Ali Rıza Yıldız’a başarılar diliyorum’ dedi.

‘Seçimleri Türkiye için olma ya da olmama seçimleridir. Diyen Dolu; İnşallah partimiz seçimlerden galip gelip iktidar olacaktır. Böylece tüm sıkıntılar çare bulacaktır’ Dedi.

Bildiğiniz üzere bende 2009 ‘da Beyoğlu’ndan aday adayı olmuştum. Diyen Dolu; Eğer partim beni tekrar bu göreve layık görürse gerek burada gerek başka bir yerde bu görevi yerine getirmeye hazırım. Tekrar arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Dedi.

Murat Abdullahoğlu: Gazeteciler destek sunmalıyız

İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği eski Başkanı Murat Abdulluoğlu İse ‘Avcılar Belediye Başkanı aday adayı Mustafa Küpeli ve Çekmeköy Belediye Başkan Aday Adayı Ali Rıza Yıldız’a başarılar diliyorum. Ben de Göle’den belediye başkan aday adayı oldum. İnşallah hak yerini bulur. Hepimiz iyi sonuçlar alırız’ Dedi.                     
 
Erkan Özmen: Bu devirde Küpeli gibi aday bulmak çok zor…

İstanbul Yerel Gazeteciler Derneğinin Eski Disiplin Kurulu Başkanı Erkan Özmen ise; Gazetecilerin karşısında konuşmak kadar güzel bir şey yok. Şimdi bakıyorum; Mustafa Küpeli, Ali Rıza Yıldız, arkadaşlarımız gazetecilik dışında belediye başkanı aday adayı olarak karşımıza çıkıyor. Sevindirici  olan gazetecilerimizin yaşadıkları topluma sahip çıkmaları. Ben bu açıdan bakıyorum. Türkiye’de bu şartlar altında  Mustafa Küpeli gibi bir Belediye başkan adayı bulmak imkânsız. İki arkadaşımızın da yolu açık olsun dedi

Toplantıda Haberdar Gazetesinin Sahibi Mehmet Mert Gazeteciye başarılar diledi.

 Toplantı sonrası gazeteciler hatıra fotoğraf çektirdiler.

             
 
Editör: TE Bilisim