“İSTANBULA HİZMET, İNSANLIĞA HİZMET ETMEKTİR”

22 Nisan 2009 tarihinde İnternet Haber Portalımızda yayımlanan gazetemiz Haber Müdürü Ömer ADIYAMAN tarafından kaleme alınan Özel Haber İstanbul Genelinde ses getirdi. Birçok Haber Sitesi ve gazetenin de alıntı yaparak kullandığı haber özellikle siyaset çevresinde olumlu bir yankı uyandırdı. Habere konu olan Metin Külünk, gazetemize haber ile ilgili  yazılı bir açıklamada bulundu.

Ferdi TÜRK/ISTANBUL TIMES

Külük, yaptığı yazılı açıklamada, “İnanıyoruz ki CHP il başkanı Gürsel Tekin olmak üzere diğer siyasal parti temsilcileri de bizim sürekli ifade ettiğimiz, “İstanbul’a hizmet, İnsanlığa hizmet etmektir” düsturunun doğruluğuna inanmakta ve bu yolda çalışmaktadırlar. Biliyoruz ki bu bilinç İstanbul’da ortak buluşma noktalarını ve aklı meydana getirecektir. Kendilerine bu yolda başarılar dilerim. Bizim siyaset kültürümüzde mahallemiz, şehrimiz ve ülkemiz için ortak iyilerde buluşabilmek amacıyla ayırt etmeksizin herkesle konuşmak vardır” dedi. Külünk’ün haber ile ilgili olarak yaptığı açıklama şöyle;

KAMUOYUNA DUYURU

Kamuoyuna Duyurulur,

İstanbul Times gazetesinin 22 Nisan 2009 tarihli nüshasında çıkan “İstanbul’da CHP’nin, Külünk ile Merkez Sağ Siyasetin Toparlanma, Korkusu” başlıklı haberden tarafımıza gelen yoğun telefon, e-mail ve kısa mesajlar ile haberdar olduk. Bugüne kadar siyaset çizgimizde makam ve koltuk sevdasından öte insana hizmet anlayışının geçerli olduğunu bu haber vesilesiyle tekrar etmek isterim. Milletin içinden çıkan AK Parti siyasal hareketinde de aynı anlayışı benimsedik ve ortak iyi için çalıştık. Açıktır ki siyaset anlayışımız korku, tedirginlik üzerine değil sevgi ve muhabbet üzerine kuruludur. Türkiye’miz için iyi işler başarmak isteyenler bizim için birdir. Daha önce yazmış olduğum bir yazıda da ifade ettiğim gibi, siyaset anlayışımızın temelinde Yunus Emre’nin engin varlık sevgisi, Hacı Bektaş-ı Veli ile simgelenen Anadolu’nun insan ve doğanın ilişkisine dair zaman ötesi aklı ve Mevlana’nın sınırları aşan gönülleri fetheden tolerans ve adalet kalbi bulunmaktadır. Bu çerçeve bizim kırmızı çizgimizdir. Bizim sevgi ve adaletimizden, Türkiye aklımızdan herkes emin olsun isteriz.

Sayın Gürsel Tekin’i gıyabında tanımakla beraber, son iki yıldır CHP il teşkilatındaki faaliyetlerini yakından takip ettiğimi ve bu konu üzerine daha önce çıkmış bir yazımın da bulunduğunu vurgulamak isterim. Sayın Tekin, CHP il teşkilatında, CHP bazında devrim niteliğinde değişimlere imza atarak ve sağladığı etkinlik ile Türkiye’de yerel siyasetin artan öneminin en önemli örneklerinden birisi olmuştur. Son seçim döneminde ki icraatleri ile milletle bağlantısı kopan ve seçim öncesi anketlerde % 17 seviyesinde bulunan bir CHP’yi İstanbul çapında yeniden hareketlendirmiş ve AK Parti’nin uzun zamandır şikayet ettiği güçlü ve akl-ı selim muhalefet eksikliğinin giderilmesi için bir işaret olmuştur. Sayın Tekin, CHP’nin üst yönetiminin bile emin olmadığı bir süreçte gerçekleştirdiği cesur çarşaf ve cemaat açılımları, partisi için artı puan olmuştur. Dileriz ki CHP yalnızca İstanbul’da değil Türkiye’nin diğer bölgelerinde de yapacağı açılımlar ile milletle ve milletin değerleri ile buluşacaktır. Umarız ki CHP bu adımları içselleştirerek ve merkezine samimiyeti koyarak bir bölge ve jakoben parti olmaktan çıkarak MİLLETİN partisi olur.

İnanıyoruz ki CHP il başkanı Gürsel Tekin olmak üzere diğer siyasal parti temsilcileri de bizim sürekli ifade ettiğimiz, “İstanbul’a hizmet, İnsanlığa hizmet etmektir” düsturunun doğruluğuna inanmakta ve bu yolda çalışmaktadırlar. Biliyoruz ki bu bilinç İstanbul’da ortak buluşma noktalarını ve aklı meydana getirecektir. Kendilerine bu yolda başarılar dilerim. Bizim siyaset kültürümüzde mahallemiz, şehrimiz ve ülkemiz için ortak iyilerde buluşabilmek amacıyla ayırt etmeksizin herkesle konuşmak vardır.

Biz, AK Parti siyaseti ile bu milleti 21. yüzyılla buluşturma çabası içinde olanlar, bilinmelidir ki şartlar her ne olursa olsun, dün olduğu gibi hizmete bugün devam ediyoruz ve yarın da devam edeceğiz. Dün olduğu gibi bugün ve yarın da durduğumuz yer milletimizin durduğu yer olacaktır. Bu vesileyle mesajları, e-mailleri, yorumları ve telefonlarıyla sesini esirgemeyen herkese binlerce teşekkürümü sunarım.

Saygılarımla,

Metin Külünk

28.04.2009

Editör: TE Bilisim