Genelde televizyon programlarında izlemeye alışık olduğumuz eğlenceli geceye, sıra gecelerinin ve türkülerin vazgeçilmez ismi Zekeriya Ünlü konuk oldu. Renkli görüntülerin ortaya çıktığı programa Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ve Başkan Yardımcıları başta olmak üzere pek çok Küçükçekmeceli vatandaş katıldı.


Sıra Gecesi Dostluktur, Yardımlaşmadır

Zekeriya Ünlü sıra gecesi geleneğini herkese anlatmaya çalıştığını belirterek, "Sıra geceleri Şanlıurfa folklorunda çok önemli bir yer teşkil ediyor. Sıra geceleri gelenek ve göreneğimizin yaşatıldığı bir yerdir. Sıra Gecesi aynı zamanda dostluktur; yardımlaşmadır."diye konuştu.


Türkü Bizim İçin Sevdadır, Anadolu'dur

Zekeriya Ünlü'ye teşekkür ederek çiçek veren Aziz Yeniay da "Bizim folklorümüz, geleneklerimiz, türkülerimiz muhteşem. Dedem ne zaman radyoda türkü çalsa sesi açtırırdı. Türkü bizim için aşktır, özlemdir, sevdadır, Anadolu'dur."dedi.



Çiğköfte Yoğruldu; Türküler Söylendi

Gece boyunca 'Etek Sarı, Urfa'nın Etrafı, Kara Üzüm Habbesi, Belalım, Mutlu Ol Yeter' gibi eserleri seslendiren Ünlü ve saz arkadaşları vatandaşlardan büyük alkış aldı. Katılımcıların hep bir ağızdan eşlik ettiği Ünlü ve ekibi sıra gecelerinin geleneğini de bozmayarak, çiğköfte yoğurdu.
Program sonunda ise Küçükçekmece Belediyesi tarafından tüm katılımcılara çiğköfte ikram edildi.
Editör: TE Bilisim