Küçükçekmeceliler daha sağlıklı bir nesil daha temiz bir dünya için Bisiklet ve Uçurtma Şenliği’ne katıldılar
 
23 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilen Küçükçekmece Bisiklet ve Uçurtma Şenliği’ne, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcıları Enver Şengül, Halil Ortaç, Mustafa Kuzugüden ve Levent Uslu başta olmak üzere çok sayıda bisiklet ve uçurtma gönüllüsü katıldı.
 
Dünyayı tehdit eden küresel ısınmaya karşı yaklaşık iki bin Küçükçekmeceli bisiklet kullanıcısı, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’ın “Küresel Isınmaya Karşı Haydi Bisiklet Kullanmaya” sloganıyla pedal çevirdi. Küçükçekmece Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği 12’nci ‘Bisiklet Şenliği’ gönülleri Zehra Mustafa Dalgıç Ticaret Meslek Lisesi’nde bisikletleriyle yer aldılar. Katılımcılara t-shirt, bisiklet plakası ve bisiklet zili gibi sürpriz hediyelerin verildiği şenlikte ayrıca Türk Halk Müziği sanatçısı Kürşat ve Aşk ve Ceza dizisinin sevilen oyuncusu Oktay Gürsoy’un yaptıkları çekilişle belirlenen 3 kişiye de Dağ Bisikleti hediye edildi.
 
 
Bisikletlerle Uçurtma alanına…
 
Konvoy halinde Halkalı Ziraat Mektebi alanına gelen Bisiklet gönüllüleri bu kez ‘pırıl pırıl bir gökyüzü’ sloganıyla gökyüzünü süsleyen uçurtmaların havalandırılmasını izledi. Birbirinden renkli uçurtmaların hediye edildiği, paramotor gösterisi ve yarışmaların yapıldığı programda katılımcılar eğlenceli anlar yaşadı. Uçurtma Şenliği’ne katılan yüzlerce Küçükçekmeceliler uçurtma gösterileri yanı sıra kendilerini animasyondan, Hacivat Karagöz’e, Yetenek Sizsiniz’deki Karizma Show’dan çeşitli danslara kadar pek çok etkinliğin içinde buldular.
 
Uçurtma Şenliği’nde kısa bir konuşma yapan Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Şengül, Bisiklet ve Uçurtma Şenliği’ne katılanları selamlayarak başladığı konuşmasında “Bu yıl 7’ncisini yaptığımız Uçurtma Şenliği sizlerin de katkılarıyla her yıl daha iyi noktalara gelecek. Şenliğin Küçükçekmecemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum ve sizlere de eğlenceli bir gün diliyorum.” dedi. 
 
Şenlik, bisiklet gönüllülerinin konvoy halinde start aldıkları yere dönmesiyle son buldu. 
 
Editör: TE Bilisim