HAMMADDEYE DÖNÜŞTÜRÜLECEK

Küçükçekmece Belediyesi ‘insaf et, israf etme’ sloganıyla başlattığı kampanya çerçevesinde; ilçede birçok noktaya bayat ekmek toplama kutuları yerleştirdi. Bu kutulardan belli periyotlarda toplanan ekmekler, yem fabrikalarına gönderilerek, hayvanlar için üretilen kuru mamalarda kullanılmak üzere hammaddeye dönüştürülecek.

‘ VATANDAŞIMIZ GEREKLİ FARKINDALIĞI GÖSTERECEKTİR’

İlçede 40 noktaya bayat ekmek toplama kutuları yerleştirdiklerinin altını çizen Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, ‘ Türkiye’de günde 6 milyon ekmek çöpe atılıyor. Yapılan israf sadece ekmek israfı değil, bazı değerlerin de israfıdır. İşte biz tüm bu sebeplerden dolayı sanılanın aksine koyduğumuz kutuları da zamanla azaltmak istiyoruz. Çünkü asıl amacımız daha çok ekmek toplamak değil, vatandaşımızda bu bilinci oluşturmak. Ama tabiî ki vatandaşımız fazla ekmeğini çöpe atmasın. Biz bunları dönüştürelim ve hayvanların beslenmesinde kullanalım.’ diyerek, Küçükçekmeceli vatandaşların konuyla ilgili farkındalığı göstereceğine inandığını dile getirdi.

YILLIK ZARARI, 1,5 MİLYAR TL

Araştırmalara göre, Türkiye’de kişi başı ekmek israfı günlük 20 gr. Bu miktar az gibi gözükse de ülke nüfusu göz önünde bulundurulduğunda, israfın yıllık ekonomik boyutunun; ekmeğin 2.80 tl olan kg birim fiyatından hareketle 1, 5 milyar olduğu göze çarpıyor. 
Editör: TE Bilisim