Akdeniz kıyıları ile Ege, Marmara ve Karadeniz kıyılarında yapılan arkeolojik çalıºmaların yayınlandığı uluslararası bir platform niteliğinde olan sempozyumun açılıº konuºmasını Küçükçekmece Belediye Baºkanı Aziz Yeniay yaptı.

Baºkan Aziz Yeniay, “Tarihin derinliklerinde saklı kalan değerlerin günıºığına çıkarılması noktasında emek veren bilim insanlarına teºekkür ediyorum. Yakın tarihin en önemli bulgularından biri olan Bathonea’nın keºfedilmiº olması Küçükçekmece’yi daha anlamlı kılmaktadır. Bathonea ile birlikte dünyanın bu bölgeye bakıºı, buranın da dünyaya bakıºının daha farklı olacağı kanaatindeyim. Çünkü burada insanoğlunun ortak geçmiºi yatıyor.” diye konuºtu.

2 ülkede eºzamanlı konferans…

Ukrayna baºkenti Kiev ve İstanbul’da, eºzamanlı olarak internet bağlantısı aracılığıyla gerçekleºtirilen sempozyuma, arkeoloji, sanat tarihi, su altı ve mimarlık alanlarında araºtırmalar yapan 80 bilim adamı katıldı. Sempozyumun Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleºtirilen Türkiye ayağında ise yaklaºık 30 araºtırmacı 29 bildiri yayınladı.
Editör: TE Bilisim