Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Cuma namazını yardımcıları ile birlikte yeni inşa edilen binalarının yanındaki Süleyman Çetinsaya Cami’de kıldı. Namaz sonrası çıkışta vatandaşlarla selamlaşan ve onların çeşitli sorularını cevaplayan Yeniay, yeni belediye binasının batısındaki ağaçlık alanın kamuya açılacağını söyledi.

İstanbul Times Haber Merkezi

Genel Yayın Yönetmenimiz Müslüm Aktürk’ün, “Yeni binanıza ne zaman taşınıyorsunuz? sorusu üzerine de Başkan Yeniay, “Kurban Bayramı sonrası taşınacağız ve kısmet olursa Kasım ayının meclis toplantısını yeni binamızda yapmış olacağız” dedi.


Türkiye'nin ilk yeşil sertifikalı kamu binası

Küçükçekmece Belediyesi’nin yeni binası mimarisi, altyapısı, verimli enerji kullanımı ile doğa dostu ve örnek bir proje olan ‘'Türkiye'nin İlk Yeşil Sertifikalı Kamu Binası'' olma özelliğini taşıyor. Türkiye'nin yeşil sertifikalı ilk kamu binası olma özelliğini taşıyacak çevre dostu belediye binası izolasyon, ısı yalıtımı, ışık kullanımı, enerji üretimi ile ilgili ciddi bir altyapıya dayanıyor. Bina, çevreye duyarlı, doğal kaynakların akıllıca kullanımı ve yeşil çatı özellikleri ile dikkat çekiyor.

Küçükçekmece Belediye başkanı Aziz Yeniay, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayarak,” İstanbul'da geri dönüşüme en fazla önem veren belediyelerden biri olduklarını ifade etti. Yeniay, “1 ayda 28.000 ağacı kesilmekten kurtarıyoruz. Aylık 472 bin lirayı geri dönüşümle ekonomiye kazandırıyoruz” dedi. Yeniay şunları söyledi: "Yeşil binayla enerjide yaklaşık yüzde 35 tasarruf sağlanacak. Çevre kirliliğini minimum seviyeye indireceğiz. Yağmur sularını topluyoruz bunları depoluyoruz, sulama suyu olarak kullanıyoruz. Bu binamız tüm engellerin erişimine uygun olarak tasarlanmıştır. Her bir engelli vatandaş engelsiz olarak her bir üniteden en üst seviyede kullanım sağlayacaktır."
 
Editör: TE Bilisim