İstanbul Devlet Tiyatroları oyunlarının 2 yıl süre ile Küçükçekmece’nin Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahneleneceği işbirliği protokolünün imzalanmasının ardından Küçükçekmece Belediyesi tarafından sanat için atılan ikinci imza gecikmedi. Türkiye’nin sinema duayenlerinden Atıf Yılmaz’ın ismiyle eğitim verecek olan   ‘Atıf Yılmaz Stüdyosu’ projesi İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, Küçükçekmece Belediyesi ve Yılmaz’ın eşi Deniz Türkali arasında imzalanan sözleşme ile hayata geçti.
 
İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Kurt, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ve Atıf Yılmaz Stüdyosu kurucusu Deniz Türkali’nin imzalarını attığı bu dev sözleşme ile Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde hizmet verecek olan Atıf Yılmaz Stüdyosu 11 Ocak 2010’da eğitimlerine başlayacak. İki yıllık bir sertifika programı olarak tasarlanan projeyle stüdyoda, 10 yazarlık-yönetmenlik öğrencisi, 10 yaratıcı yapımcılık öğrencisi olmak üzere toplam 20 öğrenci yetiştirilecek. Öğrencilerin bu iki yıl içinde kısa filmler ve atölye çalışmaları eğitimleri sonunda birer bitirme filmi ve çekime hazır birer senaryoya sahip olmaları hedefleniyor. Projeyle Türkiye ve dünyanın seçkin sinemacılarıyla bir araya gelebilme imkânına sahip olacak genç sinemacılar 13 Aralık 2009’da sona erecek olan başvurular arasından seçilerek, 21-27 Aralık 2009’da yapılacak mülakatlar sonrası usta eğitmenlerce sınavdan geçirilerek belirlenecek.               
 
Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay imza töreninde yaptığı konuşmasında Küçükçekmece’nin, 2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul’un kültür ilçesi olma yolunda hızla ilerlediğini belirterek: “İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ve Deniz Türkali Hanımefendi ile birlikte Atıf Yılmaz Stüdyosu’nun kurulması noktasında büyük heyecan ve gurur duyuyoruz. 3 dev Kültür Merkezi’nde ayda 60 tiyatro eseri sahnelenen Küçükçekmece’mizde bu kez Atıf Yılmaz Stüdyosu ile ilçemizin adını Türkiye ve dünyaya duyurmak azmindeyiz. Diliyor ve inanıyorum ki Küçükçekmece Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki (SKSM) Atıf Yılmaz Stüdyosu’nda yetişecek sinemacılar Altın Portakal, Oscar ve Cannes’dan ödüller alacak, Türkiye’mizin gururu olacaklardır.” dedi.
 
2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Danışmanı Fikret Toksöz ise konuşmasında;  “Belediye Başkanımız Aziz Yeniay’ı tebrik ediyorum. Bir ilçede ekonomik kalkınma sürecini kültür ve sanata yapılan yatırımlarla başlatan tarz, bir model niteliğinde ve takdire şayan bir uygulamadır” diyerek Aziz Yeniay’a teşekkürlerini iletti.
 
İstanbul Devlet Tiyatroları Artık Küçükçekmece’de…
          

  İstanbul Devlet Tiyatroları oyunlarının 2 yıl süre ile Küçükçekmece’nin Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahneleneceği işbirliği protokolü Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz YENİAY ve İstanbul Devlet Tiyatroları Müdürü Şakir GÜRZUMAR tarafından imzalandı. Kültür ilçesi olma yolunda ciddi adımlar atan ilçenin sanat tarihi açısından dönüm noktası niteliğinde olan bu protokolle Küçükçekmeceliler bundan sonra kendi ilçelerinde İstanbul Devlet Tiyatroları oyunlarını izleyebilecekler.
 İmza seremonisi sırasında oldukça heyecanlı olan Başkan Yeniay; insanların binalardan fazlasına ihtiyacının olduğunu belirterek Türkiye’nin en modern mimarisine ve en büyük tiyatro salonuna sahip olan Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’ni Devlet Tiyatrolarının dev kadroları ve oyunlarıyla buluşturmanın sevinci içerisinde olduğunu ifade etti.

Editör: TE Bilisim