Başbakan Binali Yıldırım'ın başkanlık ettiği toplantıya Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve  Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak,Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ile Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele katıldı.

İKİ ÜYE İSTİFA ETTİ
YAŞ üyesi olan ve toplantıya katılması beklenen Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Kamil Başoğlu, ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Orgeneral İhsan Uyartoplantı öncesi istifa etti. Konuyla ilgili henüz herhangi bir açıklama yapılmadı.
3 GÜN SÜREN TOPLANTI 1 GÜNDE TAMAMLANDI 
Yüksek Askeri Şura toplantısı kapsamında yürütülen çalışmalar, bugüne kadar 3 günde tamamlanıyordu.
Ancak Başbakan Yıldırım daha önce yaptığı açıklamada, çalışmaların bu yıl bir günde tamamlanacağını açıkladı.
Toplantıda alınacak kararların Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın onayına sunulduktan sonra kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.
KARARLARIN UYGULANMASI İÇİN 30 AĞUSTOS BEKLENMEYECEK
Öte yandan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Yaş kararlarının derhal uygulanacağını belirterek, "Devir teslim töreni, 30 Ağustos beklenmeyecek. Resmi Gazete'de yayımlandığı andan itibaren yürürlüğe girecek." dedi.
Olağan YAŞ toplantılarının ardından alınan kararların uygulanması ve komutanlıklardaki görev değişimi için 30 Ağustos bekleniyordu. 
Editör: TE Bilisim