Güney Koreli geleneksel iğne oyası sanatçısı Lee Yong Joo'nun ipek iplik ve iğne ile resmettiği İstanbul tablolarından oluşan "II. Kore İpek İşi İstanbul Tabloları Sergisi", Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda ziyarete açıldı.
Serginin açılış töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel SekreterYardımcısı Hüseyin Eren, Kore ile Türkiye arasındaki ilişkide hiçbir sınır olmadığını ifade etti.
İki ülke arasındaki ilişkinin her geçen gün hızla gelişme kaydettiğini belirten Eren, "Dost, dosta kalbini açandır. Biz Korelilere bütün kalbimizle dostlarımız diyoruz. Sergide yer alan eserler ile ilişkilerimizin zenginleşip binlerce yıl devam edeceğine inanıyorum" dedi.
Tarihi İpek Yolu'nun son noktası olan İstanbul'da eserlerini sergilemekten dolayı mutluluk duyduğunu söyleyen geleneksel Kore iğne oyası sanatçısı Lee Yong Joo, "İpek işi eserlerimde kullandığım uzun ipek iplikler gibi, iki ülke arasındaki dostluğun ve bağların da uzun olmasını temenni ediyorum" dedi.
Yong Joo, sergide toplam 22 eser olduğunu ve 4 aylık çalışma sonunda ortaya çıktığını ifade ederek, şunları söyledi:
"Geçen sene İstanbul'u ziyaret edip fotoğrafladık. Kore'ye döndüğümüzde 30 kişilik bir ekiple bu eserleri yapmaya başladık. Buradaki eserler, ben ve öğrencilerimin ruhlarımızı katarak ortaya çıkardığımız parçalar."
"Kore'nin, Adalar'ı görüp ders çıkarması gerek"
İstanbul'u gezdiğini ve en çok Marmara Denizi'ndeki Adalar'dan ve faytonlar ve doğal güzelliklerden etkilendiğini söyleyen Yong Joo, "Adalar'daki eski İstanbul'un şimdiye kadar böyle korunması beni çok etkiledi. Kore'nin Adalar'ı görüp ders çıkarması gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu
Yong Joo, İstanbul'un çok fazla kültürel mirası barındırdığını ve bunları resmedebildiği için şanslı olduğunu dile getirerek, sergi için yeni eserler yaparsa, Türk insanlarının yüz ifadelerini resmetmek istediğini belirtti.
Kore Başkonsolosu Jeon Tae-Dong, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel SekreterYardımcısı Hüseyin Eren, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire BaşkanıAbdurrahman Şen, Keimyling Üniversitesi Rektörü İl Hi Synn ve eşi Byoung Hi Park'ın katıldığı açılışta, sanatçı Lee Yong Joo davetlilerle kurdele kesti.
Cemal Reşit Rey Konser Salonu Fuayesi'nde 20 Eylül'e kadar devam edecek sergide yer alan eserler şunlar:
Kız KulesiRumeli Hisarı, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, İstanbul Üniversitesi, Haydar Paşa Garı, Anadolu Hisarı, Sultanahmet Meydanı ve Dikilitaş, Sultanahmet Camii,Süleymaniye Camii, Ayasofya Camii, Beyberbeyi Sarayı, Bozdoğan Kemeri, Ortaköy Camii,Beyazıt Meydanı'nda Tesbihçiler, Çemberlitaş Meydanı, Galata Kulesi, Levent,Süleymaniye sokakları, İstiklal CaddesiBeyoğlu, Eski İstanbul Evleri ve Adalar'dan Faytonlar. 
Editör: TE Bilisim