İBB'den Kore'ye çıkarma 

Bu kapsamda Kore Savaşı’nda şehit olan kahraman Türk askerlerini ebedi istirahatgahlarında ziyaret etmenin onurunu yaşadıklarını kaydetti. İBB Kent Orkestrası Mehter Takımı Birleşmiş Milletler’den alınan özel izinle tarihinde ilk defa İstiklal Marşı ile Ordu Duası Marşı’nı seslendirdi.

İstanbul Times Haber Merkezi

Kore Cumhuriyeti’nde düzenlenen “İstanbul Kore’de 2014” etkinlikleri kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Heyeti, Kore Savaşı’nda şehit Türk askerlerinin mezarlarının bulunduğu Busan şehrindeki Kore Şehitliği’ni ziyaret etti. Resmi adı BM Kore Savaşı Anıt Mezarlığı olan şehitlikte, İBB Kent Orkestrası Mehter Takımı Birleşmiş Milletler’den alınan özel izinle tarihinde ilk defa İstiklal Marşı ile Ordu Duası Marşı’nı seslendirdi.

Korelilerin de büyük ilgi gösterdiği ziyarette İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Abubekir Taşyürek, Hukuk Komisyonu Başkanı Osman Kıdık, İBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Abdurrahman Şen, KÜLTÜR AŞ Genel Müdürü Nevzat Kütük ile Birleşmiş Milletler ve Busan Belediyesi yetkilileri yer aldı.

Kore şehitlerine saygı duruşu ile başlayan törende Mehter Takımı’nın seslendirdiği İstiklal Marşı ve Ordu Duası Marşı, Türk ve Koreli ziyaretçileri duygulandırdı. Şehitlerin mezarlarını tek tek ziyaret ederek gül bırakan ve dua eden Türk Heyeti, şehitliğin içindeki Busan Savaş Eserleri Müzesi’ni de ziyaret etti.

Müze Şeref Defteri’ni imzalayan İBB Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Abubekir Taşyürek, “İstanbul Kore’de 2014” etkinliklerini gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını belirterek, bu kapsamda Kore Savaşı’nda şehit olan kahraman Türk askerlerini ebedi istirahatgahlarında ziyaret etmenin onurunu yaşadıklarını kaydetti. İBB Heyeti daha sonra Kore Savaşı’na katılan askerlerin tümünün isimlerinin yer aldığı anıtı ziyaret ederek Türk askerlerinin isimleri önünde basına poz verdi.(yerelhaberistanbul.com)

Editör: TE Bilisim