İşte yapılan basın açıklaması :

Merhaba konut işçileri kardeşlerimiz,

Sendikamız sizlerin sorunlarının çözümü için her zaman yanınızdadır. Sendikamız, sizlere yapılan haksızlıkların, hukuksuzlukların üzerine giderek birebir görüşüp, sorunlarımızın birebir çözümü için sizlerin desteğinizle gerekli mücadeleyi vermektedir.

Günün neredeyse 24 saati çalışmalarını sürdürmekte olan konut işçileri kardeşlerimizden  bina sakinleri tarafından hakarete uğrayıp darp edilenler dahi olmaktadır.

Geçmişte İstanbul Maltepe'de bir bayan üyemiz apartman yöneticisi tarafından elektriği suyu kesilip darp edilmiştir. Bunun üzerine Sendikamız tarafından Cumhuriyet Savcılığı'na suç  duyurusunda bulunmuştur. Bu yönetici bey ceza almıştır.

Yine Silivri'de bir üyemiz apartman sakini tarafından hakarete uğramıştır. Yapmış olduğumuz suç duyurusu sonucu  bu hanımefendi de ceza almıştır.

Daha bir ay önce bir üyemiz Fatih'te bina sakini olan üç kardeş tarafından dövülüp darp edilmiştir. Bu konuda da Cumhuriyet Savcılığı'na tarafımızdan suç duyurusu yapılmıştır ve konuyu takip etmekteyiz. Bütün bu yapılan haksızlıkları hukuksuzlukları kınıyoruz ve bunların peşini bırakmayacağız.

Üyelerimize insan gözüyle bakmayanların hesabını mutlaka yasal yollardan soracağız. Konut işçi kardeşlerimiz her yıl belirlenen asgari ücret ile çalıştırılmaktadırlar.

Verilen ücret ile bu insanlar evlerine kuru ekmek dahi alamamaktadır. Halkın zorunlu ihtiyaçlarına her gün zam yapılırken emekçinin ücretine gelince para yok diyorlar. 2018 için yeni asgari ücret gündemde ve komisyonda ilk toplantılar yapmakta.

Yine komik bir ücretle bizi kandırmaya çalışmaktalar. Biz insanca geçinmek için bu yıl asgari ücretin 3.000 TL olmasını talep ediyoruz. Nasıl vereceğiz nerden bulacağız derseniz çalmayın, çaldırtmayın. Reza Zerraplara çaldırtıp kaçırtmazsanız üç bin de bu ülkenin emekçisine verilir, beş bin de.

Türk-iş Sendikası'na da çağrımız eğer gerçekten işçi emekçiyi temsil ediyorsanız  insanca yaşanabilecek bir ücret verilmediği sürece bu komisyonda yer almayın. Yoksa işçiye ihanet etmiş olursunuz.

Ne yazıktır ki AKP hükümeti sendikal hakları ortadan kaldırmak istiyor. Kıdem tazminatımızı elimizden almak istiyor. Emeğimizden alın terimizden elinizi çekin. Sendikal hakkımız engellenemez.

Kıdem tazminatımıza el atanın elini kırarız. Bütün işçi kardeşlerimize çağrımız hangi iş kolunda çalışırsa çalışsınlar mutlaka sendikalaşmalarıdır. Yoksa bu tür haksızlıkların önü arkası kesilmeyecektir. Buraya gelip bize katıldığınız için hepinize teşekkür ederim.             

Alican Kayhan

Genel Başkan

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

            

Editör: TE Bilisim