Taşı toprağı altın olarak değerlendirilen İstanbul’da gayrimenkul piyasası hareketli günler yaşıyor. Hayata geçirilen ulaşım ve kentsel dönüşüm projeleriyle bölgeler değerine değer katıyor. İşte İstanbul’da konut fiyatı en yüksek olan 7 bölge…
BEŞİKTAŞ
Emlak getirisi bakımından cazip bir bölge olarak değerlendirilen Beşiktaş, İstanbul'un en eski ve köklü ilçelerinden biri olarak öne çıkıyor. Beşiktaş’ta özellikle residance ve otel projeleri bulunuyor. Merkezi ve boğaza yakın konumu ile dikkat çeken bölge 5 bin 885 lirayla, İstanbul'un konut metrekare fiyatı en yüksek ilçeleri arasında ilk sıralarda yer alıyor.
SARIYER
İstanbul’un kuzey koridorunda, Boğaz’ın Karadeniz’e açılan kıyılarına ve kuzey ormanlarına komşu Sarıyer’de, ulaşım imkanlarının artması ve 3. Köprü projesinin gündeme gelmesiyle birlikte değer artışı yaşanıyor. İstanbul'un konut metrekare fiyatı en yüksek ilçeleri arasında yer alan Sarıyer’de metrekare fiyatı 5 bin 236 lira olarak hesaplanıyor.
BAĞDAT CADDESİ
Anadolu Yakası’nın en eski yerleşim yeri olmasından dolayı dikkat çeken Bağdat Caddesi gerek konumu gerekse sağladığı yaşam kalitesi açısından öne çıkıyor. İstanbul'un gözde yerleşim yerlerinden biri olan Bağdat Caddesi'nde konut ortalama birim metrekare satış fiyatı 16.300 TL/m2 olarak hesaplanıyor.
FULYA
İstanbul'un en lüks semtlerinden biri olarak öne çıkan Fulya genellikle zengin aile ve kişilere ev sahipliği yapıyor. Merkezi bir konumda olması bakımından, iş yeri ve ofis için en ideal bir bölge olarak değerlendiriliyor. Markalı konutların ortalama birim satış değerleri 15.500 TL/m2 olarak hesaplanıyor.
BOMONTİ
Tekstilden gıdaya kadar çeşitli fabrikalara ev sahipliği yapan Bomonti, bu fabrikaların şehir dışına çıkarılması ile birlikte bugün İstanbul’un önemli ofis, otel ve rezidans bölgelerinden biri haline geliyor. Artık lüks bir semt haline gelen bölge İstanbul’un son yıllarda en çok prim yapan bölgelerinden biri olarak değerlendiriliyor. Bölgede ortalama metrekare satış fiyatının 4 bin 500 dolar seviyesine olduğu görülüyor.
ŞİŞLİ
Şişli, İstanbul'un merkezi sayılabilecek olan ve pek çok kilit noktayı sınırları içerisinde barındırıyor. Şişli’de genellikle gelir seviyesi yüksek olan insanlar ikamet ediyor. Yüksek fiyatlı yapıların yer aldığı Şişli’de daha çok plaza ve residancelerin yükseldiği görülüyor. Markalı konutların ortalama birim satış değerlerinin ise 15.500 TL/m2 olarak gerçekleştiği görülüyor.
BÜYÜKDERE AKSI
Gayrimenkul sektöründe prim yapan bölgelerin başında Büyükdere aksı geliyor. İstanbul’un en yoğun MİA (Merkezi İş Alanı) akslarından biri olan Büyükdere -Maslak hattı; yüksek binalar ile banka ve holdinglerin genel merkezlerine ev sahipliği yapıyor. Maslak, Levent, Zincirlikuyu’nun yer aldığı Merkezi İş Alanı bölgesinde ofis binalarının yanı sıra, rezidans ve karma projeler de bulunuyor. Bölgede markalı konutların ortalama birim satış değerleri 15.500 TL/m2 olarak hesaplanıyor. 
Editör: TE Bilisim