Antalya'da 31 Ocak'ta geçirdiği trafik kazası sonrasında tedaviye alındığı Akdeniz ÜniversitesiHastanesi'nde 1 Şubat'ta beyin ölümü gerçekleşen Emin Konar'ın kolları ve organları bağışlandı. Konar'ın kolları, dün Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özlenen Özkan ile aynı bölümdeki öğretim üyesi eşi Prof. Dr. Ömer Özkan ve 35 kişiyi bulan ekibince başarılı bir operasyonla Mustafa Sağır'a nakledildi. Yaklaşık 11 saat süren operasyonun ardından Mustafa Sağır, yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı.
Hocalar, ameliyata son derece olumlu duygular ile giren Sağır'ın aynı olumlu ruh haliyle uyandığını ve bunun da tedaviyi olumlu etkilediğini söylüyor.
Ameliyat sonrası durumu her geçen gün daha iyiye giden Mustafa Sağır şunları söyledi:
EN ÇOK KENDİ YÜZÜME DOKUNMAK İSTİYORUM
"Çok duygulandım, çok buruk anlar yaşadım. Arkadaşlarımdan hep gerideydim. Hep farklıydım. Kollarım ile ellerim ile ilk olarak bana evlatlarının kollarını bağışlayan annenin elini öpeceğim. Evlenmek istiyorum, çocuğum olsun istiyorum, sevdiklerime sarılmak istiyorum. Ama en çok kendi yüzüme dokunabilmek istiyorum. Traş olmak, yüzümü yıkayabilmek, dişlerimi fırçalayabilmek istiyorum."
'YAPTIĞIM EN RAHAT NAKİLDİ' 
Prof. Ömer Özkan, ameliyat ve hastası için şunları söylüyor: "Mustafa çok motive bir hastaydı. 'Ben size teslim oldum' dedi. Uyandığında ise kollarına bakıyordu. Allah kimseye yaşatmasın o eksikliği ama yokluktan sonra onu görmek çok güzel bir şeydir. Bunu ancak onlar anlar. Biz onların sevincini görmekle yetiniyoruz."
(Sabah) 
Editör: TE Bilisim