Tekirdağ’da İlkay C. adlı müzisyen, boşanma davası süren eşine tecavüz ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı. Kocasının el ve ayaklarını bağladığını söyleyen kadın, şikâyetinden vazgeçince İlkay C. serbest bırakıldı.

Tekirdağ’da geçen perşembe günü “155 Polis İmdat” hattını arayan bir kadın, kocasının kendisine tecavüz ettiğini öne sürdü. Olay yerine gelen polis, iki çocuk annesi Sevinç C.’yi (23) üstü yarı çıplak, elleri bağlı halde buldu, 6 yıllık kocası İlkay C.’nin (25) ise evde uyuduğunu belirledi. Karakola götürülen İlkay C., eşine tecavüz etmediğini, kendi isteğiyle cinsel ilişkiye girdiklerini savundu.

‘EVDEN KAÇIYORDU’

Habertürk’e konuşan İlkay C. karısının yaklaşık iki ay önce kendisine haber vermeden ortadan kaybolduğunu ve aramaları sonucunda bulup ikna ederek eve getirdiğini belirterek şunları söyledi: “Bana gazetede gördüğü bakıcılık ilanı için buluştuğu kişi tarafından götürüldüğü evde tecavüze uğrayıp alıkonulduğunu söyledi. Eşim kayıpken özel bir televizyon kanalındaki programa çıktım (Petek Dinçöz’ün sunduğu program). Eşimi bulup eve getirdim. Bana kendisini alıkoyan kişi tarafından dilekçe doldurulup zorla imzalatıldığını, bu şekilde boşanma davası açıldığını anlattı. Eve geldikten sonra sürekli ‘Bana tecavüz eden adamı öldüreceğim’ demeye başladı. Ben engellemeye çalıştıysam da geçtiğimiz hafta yine kaçtı. Telefonla ulaşıp dönmeye ikna ettim, Düzce tarafında bir yerden alıp getirdim.” Bu süreçte kendisinin de kızgınlıkla karşı boşanma davası açtığını ve davaların sürdüğünü, ancak duruşmalara katılmadıklarını anlatan İlkay C., “Olay günü ‘Sen kaçıyorsun, bıktım artık’ deyip elini, ayağını bağladım, boğazından ip geçirip bileğime bağladım. Ama gece bulduğu çakıyla ayaklarını ve boynundaki ipi keserek polisi aramış. Karımı seviyorum, kaçmasın diye, onun iyiliği için bunu yaptım. Tecavüz etmedim, isteyerek birlikte olduk” dedi.

ŞİKÂYETİNİ GERİ ALDI

Bu arada Sevinç C., “Kocam hapse girerse bana ve çocuklarıma kim bakar” diyerek şikâyetini geri çekti. Sorgusunun ardından mahkemeye çıkarılan koca İlkay C., serbest bırakıldı.  (AHT)

Editör: TE Bilisim