Kızılay, Türkiye’nin İdlib operasyonuna karşı insani yardım anlamında bölgede her türlü önlemi kapasite artırarak aldı. Krizin başından bu yana insani yardımlarını kesintisiz sürdüren Kızılay, başta BM olmak üzere uluslararası insani yardımların bu bölgeye sevki ve dağıtımı ile ilgili sınır ötesi gümrük ve lojistik desteğe de devam ediyor. Kızılay, bölgenin tam anlamıyla terör unsurlarından arındırılması akabinde de sosyal hayatın normalleştirilmesine yönelik çok boyutlu insanı hizmetlerin verilmesine de destek olacak. Ayrıca tüm bu çalışmaların yanı sıra olabilecek düzensiz nüfus hareketlerine yönelik olarak AFAD ile koordineli müdahale planları da oluşturuldu.

Kamp ve yetimhanelerde lojistik hazırlıklar tamam

Kızılay, Türkiye sınırı dışında İdlip’te 5 kamp, 12 yetimhaneye destek veriyor, yetimhanelerde, anne ve babasını kaybeden 9 binin üzerinde çocuk barınıyor. Yetimhanelerde barınan çocukların ise her türlü türlü iaşeleri ile eğitimlerini de Kızılay karşılıyor.

İdlib’te bir milyonun üzerinde anası babası ya da ikisinden bir tanesi olmayan, aralarında 5-6 yaş altı ve bebeklerin de bulunduğu korunmasız çocuk var. Kızılay, yetkilileri düzenli olarak Yetimhaneleri ziyaret ederek, çocukların ve eğitmenlerin ihtiyaçlarını yerinde tespit edip karşılıyor.

Editör: TE Bilisim