Beylikdüzü Tüyap Fuar ve kongre Merkezi’nde 8 Kasım’a kadar devam edecek olan 28.İstanbul Kitap fuarı açıldı.

Yurtiçi ve Yurt dışında bir çok yayınevinin katıldığı kitap fuarına bir çok yazar ve çevirmen katılıyor.Fuar süresince 297 farklı etkinlik tertip edilecek. 

İstanbul Times Haber Merkezi 

İstanbul Kitap Fuarı’nın bu yılki onur konuğu şair,tiyatro eleştirmeni ve çevirmen Cevat Çapan.550 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımı ile düzenlenen 28.İstanbul kitap fuarı’nda uluslararası etkinliklerin yanı sıra söyleşi,panel,şiir,dinletisi,atölye ve çocuk aktiviteleriyle birlikte 297 etkinlik düzenlenecek.

Yabancı Katılımcılar  

Uluslararası katılımcılar için açılan solon fuarın ilk dört günü saat 11.00-18.00 saatleri arasında açık kalacak.Uluslararası Salon’a bu sene ilk kez Avrupa Kültür Merkezleri, Fransa,Finlandiya,İspanya,Hollanda,Romanya,İsveç,İsviçre ve tayla ortak bir stand ile katılıyor.  

Türk Halkı Artık eskisi Gibi Kitaba İlgi Göstermiyor 

Fuar’da görüşünü aldığımız bir çok yayınevi yetkilisi eskiden her çıkan kitap’tan en az on binlerce baskı yaparken şu an tanınıp bilinen yazarlar dışında ortalama olarak bin ile üç bin arasında değişiyor diye görüş beyan ettiler.Basılan bu kitapların çoğu da okuyucu ile buluşamadan tarihin derinliklerine gömülmesi de ayrı bir sıkıntı olarak yayınevlerinin diğer bir  ızdırap duyduğu konu olarak karşımıza çıkıyor. 

Editör: TE Bilisim