2016 Kış Gençlik Kampı’na Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün yanı sıra; Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Tekin Bingöl, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, SODEV Başkanı Erol Kızılelma, Hacı Bektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, CHP Kartal Meclis Üyeleri Gökhan Yüksel, Yılmaz Tuncer, Kartursaş Yönetim Kurulu Başkanı Görkem Akdağ ile Kartansaş Genel Müdürü Düzgün Çapar katıldı.
 
“Kartal’da herkes bana inandı”
 
Ana konusunu “Yeni Toplumsal Hareketler ve Son Dönem Aktivizm”in oluşturduğu kış kampına 25 ilden gelen 18 ve 30 yaş arası 80 kişi katıldı. Kampın açılış konuşmasını yapan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, şunları söyledi: “Sayın Başkanım, değerli arkadaşlar… Açılışta ne konuşacağım diye şöyle bir düşündüm. Ben hiçbir şey hazırlamadım; ama şunu sizinle paylaşmadan edemeyeceğim. Gençlere ayna olur diye biraz kendimden bahsedeceğim.1969 yılında Ankara Tıp Fakültesi’ne girdiğimde Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları’na üye oldum. Diğer taraftan Sosyal Dernekler Federasyonu Ankara Tıp Temsilcisi olarak da görev yapmaya başladım. Ardından hekim olarak değişik görevlerde bulundum. 2009’dan bu yana ise Kartal Belediye Başkanlığı görevindeyim. Hizmette 7 yıl diye bir kitap var. Özellikle siz genç arkadaşlara söylüyorum. O kitabı çevirmenizi tavsiye ediyorum, hatta bu kitabın içinde bulabiliyorsanız veya elde edebiliyorsanız 2009 seçim bildirgesini elde etmeye çalışın. Bu bisiklet kullanmaya benzer. Genç yaşta güzel öğrenirseniz, hayat boyu hiç rahatsız olmadan devam edersiniz. Ben doktor oldum. Tabii siyaseti bir kenara bırakıp devam etmeye çalıştım. Kartal’da herkes bana inandı, hiç geçmişi sorgulama gereği duymadılar. Yerine biz otururuz diyenler maalesef kendi parti meclis üyelerim. Onlar yok ve ben yola devam ettim.”
 
“Gördüklerimizi beynimizde korumayı bilirsek hayatta bir adım öne geçmiş oluruz”
 
Hekimlik yaptığı dönemlerde başından geçen bir olayı tahtaya çizim yaparak katılımcılarla paylaşan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz konuşmasına şöyle devam etti: “Size bir olay anlatayım. Sene 1987 bir hasta geldi, karaciğerin büyük bir bölümünü tutan safra ameliyat edilecek, bu kistin alt tarafı bu kanala bağlı açık, orada dikilecek; ama safra asidinin ph değeri 7’dir. Tutmadı, buraya koyduğum tünelden ertesi gün bütün safra oraya geldi. Basınç yükselecek de açılacak. Mümkün değil! Ya hasta ölecek, ya da 3 veya 6 ay tedavi olacak. Damardan beslenmek o kadar yaygın değil. Ne yaparsınız? Ertesi gün karar verdim, hastaneye gittim. -Zeytinyağı var mı dedim, -Var dediler. Bir şişe zeytinyağını enjektörle çektim, buradan karaciğerdeki boşluğa verdim. Birden bütün akıntı kesiliverdi. Sabun oldu. Safra asidi ile zeytinyağın birleşmesinden zeytinyağı sabunları olur ya… Olay ne biliyor musunuz? Asit ile zeytinyağı birleştiği zaman sabun olur. İşte bunu tıpta kullandık. Bizler, gördüklerimizi beynimizde korumayı bilirsek hayatta bir adım öne geçmiş oluruz. Sıradan değil, önemli şeylerin farkında olun. Daha iyi iş yapan biri olmak istiyorsanız dikkat edeceğiz şey, hayatın kendi içinde var olan şeylerdir. Size bir şey daha söyleyeceğim. Hacıbektaş Belediye Başkanı sizlere Bektaşi felsefesini anlatacak, bu konuşmayı mutlaka kayıt altına alın. Tekrar tekrar dinleyin, onu içselleştirin. Hayat sizler için daha kolay olacak. Sizlere hayatımla ilgili yani; 1969 yılından bugüne kadar sosyal demokrasisinin bana kazandırdığı eğitimin, pratik hayatta bana kazandırdıkları ile alakalı bir sürü şey anlatabilirim. Sizleri burada gördüğüm için, burada ağırladığım için, beni biraz da geçmişe götürdüğünüz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.”
 
“Sosyal demokrasiye aykırı hiç bir hareketimiz yok”
 
Konuşmasına yönetici olarak izlediği sosyal demokrasi anlayışının hiç değişmediğini söyleyerek devam eden Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz: “Sosyal Demokrasi Dernek Gecesi’nde bir röportajım vardı. Sosyal demokrasiye aykırı hiç bir hareketimizin olmadığını söylediğim… Bugün de aynı şeyi söylüyorum. Sosyal demokrasiye aykırı hiç bir hareketimiz, hiçbir üretimimiz yok. Buradaki eğitimin yararlı olacağını düşünüyorum. Burası benim memleketim olabilir; ama ben burada katiyen siyaset düşünmüyorum. Buraya İstanbul’daki herkes karşı çıktı; ama ben inandım. Onun için burayı yani Kapadokya Kartal Hotel’i aldım. Memleketime yatırım olsun diye almadım. Kırşehir’e 80, Kayseri’ye 80, Niğde’ye 80, Aksaray’a 80 km. Anadolu’nun tam ortası. Biraz önce otururken sordular, burada kar ediyor musunuz diye. Benim gibi sosyal demokrat öğretileri almış bir insan için kar, şu gençlerin burada olmasını görmektir. Sizlerin burada eğitim almanız, bizim için kardır. Başta başkanımız olmak üzere hepinize saygılar sunuyorum. Ayaklarınıza sağlık.”
 
Konuşmanın ardından SODEV Başkanı Erol Kızılelma, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e eğitim kampına destek olduğu için teşekkür edip plaket takdim etti.
 
Dört gün boyunca farklı eğitimlerin verildiği kampta; Kapadokya gezisi, Göreme Açık Hava Müzesi gezisi, Uçhisar gezisi ile çeşitli paneller düzenlendi.
  
Editör: TE Bilisim