KİPTAŞ HATASINI KABUL MU ETTİ ?  

Arapça’da sükut ikrardandır sözü Türkçe’ye susmak kabul etmektir şeklinde tercüme edilir.Geçen haftaki sayımızda daha önce Kentsel dönüşüm olarak planlanan Sümer mahallesindeki hazine arazi üzerine inşa edilmeye başlanan proje’nin tamamen değişmesi ile yaptığımız haber’e karşı hiçbir açıklama yapmayan KİPTAŞ’ın hatasını kabul ettiği şeklinde yorumlandı. 

 İstanbul Times Haber Merkezi /ÖZEL HABER

Geçen hafta yaptığımız “UTANIYORMUSUNUZ ? Haberimizden sonra Sümer de ikamet edenler başta olmak üzere yüzlerce okurumuz telefon ve mail ile bize ulaşarak bir o kadarı da bizzat genel merkezimize gelerek KİPTSAŞ bizlerle dalga geçiyor diyerek şu açıklamayı yaptılar. “Geçen sene 17 Ağustos’ta İBB başkanı Kadir Topbaş ve yüzlerce insanın katıldığı kentsel dönüşüm temel atma töreni yapıldı.Koç grubu arası üzerinde temeli atılan yere tek çivi çakılmadı.İstanbul Times hariç hiçbir basın yayın organı da bu konuda tek bir yayın da yapmadı diyerek Kiptaş’a  sert tepki gösteren vatandaşlar kimsenin bizi aptal yerine koymasını istemiyoruz dediler.

 İşin İçinde İnce Hesaplar Var ?

İnşaat yapan herhangi bir vatandaş yaptığı binanın önüne parsel numarası,mimarı,kontrolör’ü gibi bir çok unsuru yazıyorken KİPTSAŞ’ tan Taşeron iş alan YDA.GROUP’un sadece vincin direğine YDA GROUP yazması da manidar bulundu.

İşin Yapıldığı Yer Zeytinburnu Ama Tanıtımlarda Veliefendi geçiyor

Veliefendi Bakırköy ilçe sınırlarına bağlı bir yerdir.İBB.KİPTAŞ ve YDA GROUP’un inşaat yaptığı yer ise Zeytinburnu ilçesi Sümer mahallesinde yer aldığı halde yapılan reklamlarda Sümer ve Zeytinburnu adının hiç geçmemesi vatandaşlar tarafından hayretle karşılandı.

Aldatmaya Yönelik Reklam Tüketici Haklarına Aykırı

İsminin açıklanmasını istemeyen bir vatandaş bana ayıplı mal sattılar.Eğer yatırdığım peşinatımı tam olarak iade etmezlerse tüketici hakları mahkemesine başvuracağım dedi. Tanıtım materyallerinde yer alan hiçbir bilginin doğru olmadığını ifade eden okurumuz geçen hafta yaptığınız yayından sonra küçük bir araştırma yaptım yazdığınız her şeyin doğru olduğunu tespit edince aldatıldığımı hissettiğim.Ayıplı ürün sattıkları için yatırdığım  % 10 peşinatı alıp daire satın almaktan vaz geçmek istiyorum dedi.

Geçen Hafta Sorduğumuz ve Henüz Yanıt Alamadığımız Soruları Yineliyoruz

1-Neden temeli atılan blokların önüne işin künyesi asılmıyor ?

2-YDA.GROUP’a bağlı olarak ihaleye giren inşaat şirketinin ismi nedir ?

3-Halkın Sümer Yabancılara satılacak iddiası doğrumu çıkıyor ? YDA GROUP Abu Dabhi orjinli bir firmamıdır ?

4-Topkapı Merkez evleri ile Zeytinburnu ilçesinin hava sirkülasyonunu kesen KİPTAŞ  Sümer’de temeli atılan sözde kentsel dönüşüm konutları daha doğrusu bir gecede değişen ismi ile “VELİEFENDİ SAHİL PARK EVLERİ” İle de Sümer mahallesinde doğu bloku nda yapılan komünist tarzı yapılar ile ilçenin silüeti bozulmuyor mu ? Zeytinburnu sahil park Veliefendi evlerinde nedne yeşil az ? Kiptaş neden arsaların değerli olduğu yerlerde yeteri kadar yeşil alan bırakmadan her tarafı beton yığını yapması doğrumu ?

5-Topkapı Merkez evleri 2.etap yanında yıllardır hizmet veren Ocaklı petrol’ün yanı başında halkın can ve mal güvenliğini tehlikeye atarak sadece rant için 2 devasa bloku hangi mantıkla oraya yaptınız ?

6-YDA GROUP’un ilçeye haksızlık ederek hiçbir çalışmasında Zeytinburnu ismini  kullanmaması karşısında herhangi bir işlem yapacak mısınız ?

Zeytinburnu hakkında en donanımlı bilgiye sahip olan Hüseyin Çetiner Neler Dedi ?

Geçen haftaki sayıda belirttiğim tüm endişelerim halen geçerliliğini korumakla birlikte okurlarımızdan gelen yeni bilgilerle KİPTAŞ’a yeni bazı sorular daha sormak isterim.

Soru 1-Halk arasında dolaşan bilgilere göre ilk etapta yapılacak olan 600 küsür konut içinde  200 tanesinin müteahit’in payı olduğu söyleniyor.Satılan konutların da bunlar olduğu belirtiliyor.Yarın konutlar bittiği zaman burada yaşayan halk bire bir daire istediği için yeni daire 350 bin TL eski daire 100 TL aradaki 250 Bin TL yi ne yapacağız derlerse halk ne yapacaktır ? 

Soru 2 – İBB ve KİPTAŞ neden müteahit firma olan YDA.nın yaptığı hileli ve kandırmaca      Reklam için sesini çıkarmıyor ? Sıradan müteahitler daire satamazken adı marka olan KİPTAŞ ve İBB.nin markasını kullanan müteahit’in yaptığı hileli ve yanlış  reklamlardan dolayı KİPTAŞ’ın isim hakkı zedelenirse bunun bedelini kim ödeyecek ?

 İBB.KİPTAŞ ve YDA.dan sorularımıza acilen cevap bekliyoruz.

 İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim