KİPTAŞ HALEN SUSKUN  

İBB.KİPTAŞ ve YDA.GROUP’un Zeytinburnu Sümer Mahallesinde temelini attığı kentsel dönüşüm konutlarından Müteahhidin kendi payına düşen 200 konut’u satması halkı çileden çıkarmıştı.

 Diğer bir sıkıntılı konu da Sümer ve Zeytinburnu isminin tanıtım ve reklamlarda geçmemesi bu projede yer alanlar bölgeden utanıyor mu yorumlarını da beraberinde getirmişti.

 İstanbul Times Haber Merkezi   

Sümer Halkından Gazetemize akın akın ziyaret turları başladı.1952 den beri Sümer Mahallesi 26/3 sokakta ikamet eden ayakkabı ustası Yılmaz Kadan  hem burada verdikleri sözlerde durmayacaklar,hem de yaptıkları reklam ve tanıtımlarda Bakırköy ilçe sınırlarında kalan Veli efendi ismini ön plana çıkaracaklar bu kabul edilebilir ve doğru bir yaklaşım değildir diyerek sert tepki gösterdi.                                               

 Sümer’de Verilen Sözler Yerine Gelmiyor Lafları Aldı Başını Gidiyor  

Bir çok okurumuz binaların yapıldığı alana sadece YDA GROUP yazıldığı için müteahhit hakkında yeterli bilgiye sahip olmadıklarından internette YDA GROUP yazdıkları zaman Abu Dabhi dahil bir çok yerde inşaat işi yapan bir grup çıkıyor. 

Bir Diğer okuyucumuz ise İstanbul Ticaret Odası Meclis Başkanı İbrahim Çağlar’ın ortağı olduğu Kuruluş İnşaat’ın siyasi nüfusunu kullanarak aldığı ihaleyi başka firmalarla beraber yapmak üzere haksız kazanç elde ettiğini iddia etti. 

Minik Bir İnşaat Yapan Mehmet Efendi Binanın Künyesini Asarken Burada Neden Yok  

Vedat Demirezen adındaki okurumuzda şunları söyledi “Tam 50 yıldır Sümer Mahallesi 25/1 de ikamet ediyorum.Asılan reklamlar’a bakınca  acaba ben çok kötü ve ismi telafuz edilemeyecek bir yerde mi oturuyorum ki YDA.Group bilerek ve tasarlayarak hiçbir reklam çalışmasında SÜMER-ZEYTİNBURNU İsmini yazmamış.Veliefendi Zeytinburnu ilçesine  bağlı değil Bakırköy’e bağlı diyerek kendilerinin rencide edildiğini iddia ederek gerekirse dernek kuralım gazete olarak  sizde sesimizi kamuoyuna duyurun diyerek bu çalışmayı yapanlara çok kızgın olduğunu hatta 400/500 kişilik bir ekiple inşaat yapılan yere gidip oturalım bize sağlıklı bir açıklama yapana kadar oradan ayrılmayalım diyecek kadar proje sahiplerine kızgın ve kırgın olduğunu ifade etti. 

1965 Sümer Doğumlu Habib Memati adındaki okurumuz ise 17 Ağustos 2009’da temel atılırken itiraz ettiğimiz zaman  ilçe belediyesinin sivil giyimli sözleşmeli personelleri bizi tartakladığı zaman bazı idareciler bizi provakatörlükle suçladılar.Geçen 10 aylık sürede bizim provakatör olmadığımız ortaya çıktı ama  bizi böyle suçlayanların gizli niyetleri ortaya çıktı diyerek sert tepki gösterdi. Çünkü proje değişti.Başlangıçta müteahhit daire satmayacaktı ilk önce müteahhit’in payına düştüğü söylenen 200 daire satıldı.Yarın öbür gün kalan 400 küsür tane dairenin de satılmayacağını kim garanti edebilir diyerek bu konuda kafasın karışık olduğu söyledi.Hiç bir yetkili bugüne kadar bize gerek bizzat gerekse de basın yayın organları

aracılığı ile net ve doğru bir şey ortaya koymadılar dedi. 

Spor ve Sosyal Tesisler Ancak Kamu Yararı Adına Değişebiliyorken

Burada Yapılan Daireler Satıldı Mahkeme projeyi durdurabilir mi ? 

Adının açıklanmasını istemeyen İstanbul’un sayılı mimarlarından birisi de gazetemize yaptığı açıklamada burada nasıl bir plan değişikliği yaptıklarını bilemiyorum.Ancak Bu arsa spor sahası ve yeşil alandı.Bu tür yerlerin imara açılabilmesi için kamu yararının olması gerekir.   Burada kentsel dönüşüm yapmak üzere gerekli düzeltmeleri yapıp imar aldıktan sonra plan değişikliğine gitmişlerse ahlaki bir iş yapmamış olurlar dedi. Birisi bu gerekçeleri öne sürerek dava açarsa muhtemelen inşaat işinin durdurulabileceğini ima ederek hak sahiplerinin haklarını bilerek korumaları gerekir dedi. 

 2002 -2007 Yılları Arasında Çıkan Nazım İmar Planına Göre Şu an İnşaat Yapılan Yer Kentsel Gelişim Alanı Olarak Görülüyor Burada Yapılan Konutlar Satılabilir mi ? 

Sümer mahalle halkı bu konuda hiçbir şekilde bilgi sahibi yapılmış değil.Bilgi sahibi olmayan halk ise kendi haklarının ihlal edildiğini söyleyerek İBB,KİPTAŞ,Yerel ilçe Belediyesi ve Müteahhit Firma olan YDA GROUP’a karşı müthiş bir kırgınlık ve kızgınlık hissine kapılmış durumda.Buranın tozlu ve çamurlu havasını soluyan halk yıllardır zahmeti biz çektik bugün oluşan rant’ın başkaları tarafından alınmasını istemiyoruz diyerek haklı taleplerinde sonuna kadar direneceklerini söylüyorlar. 

Gazetemiz ve haber portalımızı takip ettiği halde Sümer Mahalle halkının haklı taleplerine sezsiz kalan KİPTAŞ’ın Tutumu Merak Ediliyor.Daha önce gazetemizde sorduğumuz soruların hiç birisine cevap alabilmiş değiliz.Bu sorularımıza yenilerini ekleyen halkın endişeli bekleyişi sürüyor. 

Sümer Mahalle halkı başta olmak üzere Zeytinburnu ilçe halkının KENTSEL dönüşüm hakkında ki tüm soru,istek ve şikayetlerini haber ihbar hattımızın aşağıdaki iletişim bilgilerine bırakabilirler. 

İSTANBUL TIMES HABER İHBAR HATTI

E-mail. İ[email protected] veya [email protected]

Tel:0212- 415 82 05   Bpx  Fax: 0212- 415 70 67  GSM: 0535- 672 84 65

 

Editör: TE Bilisim