Dün akşam adaya gelen CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ercan Havalimanı’na indiği andan itibaren yanından hiç ayrılmayan ve herkes tarafından heyette yer aldığı sanılan Osman Acar isimli şahıs skandal bir olay ile gündeme geldi... 

Kendisini CHP’nin “Kıbrıs danışmanı” olarak tanıtan Osman Acar adlı kişi, önceki akşam THY’nın tarifeli uçağıyla adaya gelen Kılıçdaroğlu’nun yan tarafında VİP’te yolculuk yaptı. Acar, Ercan Havaalanı’nda Kılıçdaroğlu ile uçaktan inince şüphe çekmedi.

ADI LİSTEDE YOK

Edinilen bilgiye göre Osman Acar isimli şahıs Kılıçdaroğlu’nun heyetinde yer alan isimler arasında yok. Türk Hava Yolları ile adaya gelen Kılıçdaroğlu’nun heyetinde 3 kişi;  Hakkı Süha Okay, CHP Kıbrıs kökenli milletvekili Tansel Barış ve koruması bulunuyor. Yani Osman Acar adlı şahış bu listede yok. Kılıçdaroğlu adaya geldi ve uçaktan indiği anda heyet tarafından karşılandı. Osman Acar Kılıçdaroğlu’nun attığı her adımda arkasından yürüdü ve bir görevli gibi Kılıçdaroğlu’nu takip etti...

KAMERALARA POZ VERDİ

Olaya kendini kaptıran Osman Acar’ın heyetten olmadığı o anda kimse tarafından anlaşılmadı. Osman Acar VIP’ den içeriye çok rahat bir biçimde girdi. Acar kendini bu işe o kadar kaptırdı ki en yakın görevli gibi davranarak Kılıçdaroğlu’na verilen çiçeği de elinden alarak kameralara poz verdi. İddiaya göre günler öncesinden Kemal Kılıçdaroğlu’nun tarifeli seferi ile adaya geleceği gün ve saati öğrenen Osman Acar isimli sahış ayni uçakta bussines olarak uçtu hatta heyettekilerle uçakta sohbet etti.

KAHVALTIDA FARK EDİLDİ

Durum dün sabah kahvaltıda Kılıçdaroğlu’nun koruma müdürü Erdoğan Gül’ün dikkati üzerine ortaya çıktı. Hareketlerinden şüphelendiği Acar’ı soru yağmuruna tutan Gül, sorduğu sorulara yeterli cevap alamayınca Acar’ı apar topar otelden uzaklaştırdı. Otelden ayrılırken bir taksiye binen Acar da, “Ben Kılıçdaroğlu’nun heyetindeki gazetecilerdenim, ücreti otel ödeyecek” diye taksi parası ödemedi. Ayrıca Acar’ın KKTC’de kaldığı ve bir ay önce de “CHP’nin Kıbrıs işlerinde danışmanım” diye çalışmalar yaptığı ileri sürüldü.

"KİMSE BENİM ADIMI KULLANMASIN"

Kılıçdaroğlu, havaalanında "sahte danışman" olayıyla ilgili sorusu üzerine, "Benim adımı kullanarak kimse danışmanlık üstlenmesin" dedi.

Editör: TE Bilisim