Bağcılar ilçesi Yavuz Selim Mahallesi’nde kurulan Kestane Bahçesi’ndeki 200 kestane ağacındaki kestaneler bu mevsim de ilk meyvelerini vermeye başladı. Farklı meyve ağaçlarından oluşan bahçe piknik alanı olarak da hizmet veriyor.

Üzüm Bağı, Kiraz ve Kayısı bahçelerinin ardından yaklaşık 11 bin metre kare alan üzerine oluşturulan Kestane Bahçesi’nde 200 kestane ağacı bulunuyor. 2011’de hizmete açılan Kestane Bahçesi’nde bir sosyal tesis, vatandaşların piknik yapabilmeleri için 17 pergola ve her pergolada mangal bulunuyor.

MEYVELERİ BİRLİKTE TOPLUYORUZ BİRLİKTE YİYORUZ


Bağcılar’ı ismine uygun bir hale getirmek için 2006’da Üzüm Bağı’nı kurarak Nostalji Bahçeleri Projesini başlattıklarını ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, şunları söyledi:

“Üzüm Bağımız, Kiraz ve Kayısı bahçelerimizde vatandaşlarımızla dalından meyve yemeye başlamıştık. Bu yıl da kestanelerimiz meyve vermeye başladı. İnşallah birlikte kurarak hizmete sunduğumuz bahçemizdeki kestaneleri de birlikte toplayacağız.”
Bahçede kafeterya, çocuk oyun grupları, oturma grupları, açık alan spor aletleri ile yürüyüş yollarının da bulunduğunu kaydeden Çağırıcı, “Hemşehrilerimin bahçelerimizi ziyaret etmelerini istiyorum. Çünkü oralarda yeni komşuluklara kapı aralanıyor.” diye konuştu.

 
Editör: TE Bilisim