Galatasaray Lisesi önünde saat 19.00 sıralarında bir araya gelen grup üyeleri, üzerinde "Çatışma,Ölüm Değil. Yaşam ve Barışı Savunuyoruz yazılı pankart açarak, bir süre slogan attı.

Grup adına Hüseyin Özer’in okuduğu basın açıklamasında şöyle denildi:

"Aylardır bölge illerinde ısrarla ve inatla sürdürülen çatışma ve operasyonlar nedeniyle, aylardır fiilen sıkıyönetim uygulanan bölge halkı can güvenliği endişesiyle yaşamaktadır. Bu konuda çözüm odaklı adımlar atılması yönündeki tüm taleplere rağmen, bugüne kadar hiçbir somut adım atılmamıştır.
13 Aralık Pazar günü Şırnak’ın Cizre ile Silopi İlçesi’nde görevli öğretmenlere, ilçe milli eğitimmüdürlükleri tarafından cep telefonu üzerinden tartışmalı bir mesaj gönderilmiştir. Cizre ve Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, eğitim-öğretim döneminin tam ortasında öğretmenlerin Silopi’de 14-15-16 Aralık 2015 tarihlerinde, Cizre’de ise süresi belirsiz bir şekilde ‘hizmet içi eğitime’ alınacaklarını bildirmiş, eğitimlere memleketlerinde katılabilecekleri ifade edilerek bu ilçelerde çalışan öğretmenlere adeta ‘İlçeyi terk edin’ mesajı vermiştir.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA HAFTALIK NÖBET

Benzer bir duyuru sağlık emekçilerine yönelik olarak da yapılmış, sokağa çıkma yasağı ilan edilen yerlerde ’24 saat’ olan görevde kalma süresinin bir haftaya çıkarılması gündeme getirilerek, sağlık emekçilerinin bir hafta içinde nöbet sistemi üzerinden vardiyalı çalıştırılması planlanmıştır.
Silopi ve Cizre İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından öğretmenlere gönderilen mesajda adeta ‘Kentleri boşaltın, operasyon yapılacak’ mesajı verilmiş olması düşündürücüdür. Gerekçe olarak ‘Hizmet içi eğitim semineri’ gibi inandırıcılıktan uzak bir bahane sunularak kamuoyu açıkça yanıltılmaya çalışılmaktadır.

Bizler, kamu emekçileri olarak en temel insan hakkı olan yaşam hakkını hedef alan her türlü savaş ve şiddet politikasının karşısında inadına barış demeyi sürdürüceğiz. Kamu emekçileri olarak yaşanan çatışmalı sürecin bir an önce sona erdirilmesini ve halkın günlük yaşamını alt üst eden tüm şiddet eylemlerine derhal son verilmesini istiyoruz denildi.

Polis çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, eylem olaysız şekilde sona erdi.

İstanbul, (DHA)  
Editör: TE Bilisim