Kaymakam Ekrem İnci’yi, Temur Akçiçek başkanlığında, Genel Sekreter Elif Özkabaş Yeşil, Abdullah Yılmaz, Hüseyin Çam, Murat Alatepe ve Mehmet Hisar oluşan bir heyet ziyaret etti.

İstanbul Times Haber Merkezi


Akçiçek, Kent Konseyi hakkında bilgi verdi

Gerçekleşen ziyarete Kent Konseyi’nin çalışmaları hakkında bilgi veren Başkanvekili Temur Akçiçek, “Birçok ilçede henüz kent konseyleri kuruluşlarını tamamlamamıştır. Ancak Esenyurt Kent Konseyi kuruluşunu tamamlamıştır. Bütçemizde mevcuttur. 8 ayrı komisyon oluşturulmuş ve bu komisyonlarda şu anda aktif olarak görevlerini yerine getirmektedirler. Ayda 1 kez Kent Konseyinin tüm yönetiminin katıldığı toplantılar düzenliyoruz” diyerek Kent Konseyi hakkında bilgi verdi. Başkanvekili Temur Akçiçek’in ardından Konsey üyelerine teşekkür eden Kaymakam İnci, Konseyin yapmış olduğu çalışmalardan dolayı da tebrik etti. İnci; “Sizleri tebrik ediyorum. Esenyurt’un oldukça aktif ve sosyal bir bölge olduğunu biliyordum. Ancak görev yapmaya başladığımdan beri izlediğim kadarıyla da daha aktif ve çalışkan insanları olduğunu gördüm. Kent Konseyi içinde bizler de elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.

İnci; “Esenyurt’ta AMATEM Hastanesi getirmeliyiz”

Esenyurt’ta başlatılan uyuşturucu madde kullanımının önlenmesine yönelik kampanyayı çok önemli bulduğunu da belirten İnci; “Türkiye’nin birçok yerinde esasında bu sorunlar yaşanmaktadır. Lakin bizlerin en önemli görevi uyuşturucu kullanımının önüne geçmektir. Bu süreçte tedavi hizmetlerinden etkin bir şekilde yararlanmak, uyuşturucu ile mücadelenin önemli bir ayağıdır. Bu bağlamda AMATEM gibi bir hastanenin bölgeye kazandırılması gerekebilir. Bu konuda girişimlerde bulunmalıyız. Belediyemiz, Emniyetimi ve STK’larla beraber elbirliği ile bunun üstesinden geleceğimize eminim” dedi. Kaymakam İnci yapılan araştırmalardan da sokak satıcılarının Esenyurt’a dışarıdan geldikleri bilgisine de ulaştıklarını belirtti.

Milli Eğitim Müdürlüğünü de ziyaret ettiler

Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci’yi ziyaret eden Kent Konseyi üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Özvatan’a da yeni başlayan Eğitim ve Öğretim döneminin dolayısıyla hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Özvatan ziyaret esnasında yeni döneme başarılı ve sorunsuz bir şekilde başladıklarını ifade etti. Milli Eğitim Müdürü Özvatan, “Bu dönem öğrencilerle ve velilerle birebir tek tek ilgilendik. Bu şekilde sorun yaşanmamasını sağladık. Yapımı devam eden okullarımız teslim edildiğinde daha büyük bir rahatlama yaşacağımıza inanıyorum. Bu anlamda Belediye Başkanımız ve hayırseverleri tebrik ediyorum. Bu dönem ğğitim anlamında Esenyurt’ta büyük başarılar bekliyoruz” dedi.

 
Editör: TE Bilisim