Yaptığı çalışmalarla Sultanbeyli’nin gelişimine katkı sunan kent konseyi yılın ikinci toplantısını gerçekleştirdi. Konsey “Sultanbeyli’de Çevre Duyarlılığı ve Sağlıklı Yapılaşma” konusunu gündeme aldı. Sultanbeyli Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan toplantının açılış konuşmasını Kent Konseyi Başkanı Reşat Atalar gerçekleştirdi.

İstanbul Times Haber Merkezi

Konuşmasına Kent Konseyi’nin misyonundan bahsederek başlayan Atalar, “Kent konseyleri bir kentteki yaşam kalitesini en üst düzeye çıkartmak için çalışmalar yapar. İnsan odaklı gelişmeye katkı sunar. Kent konseyimiz Sultanbeyli’de insan odaklı çalışmaları geliştirmeye çalışıyor” dedi. Ardından Atalar Sultanbeyli’nin İstanbul’un bir parçası olduğunu ifade etti.


Sağlıksız Yapılaşma Olumsuz Etkiliyor

Atalar’ın konuşmasının ardından Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Görgün Özcan gündemi açıkladı. Sonrasında Belediye Başkan Yardımcısı Ercan Akbulut “Sultanbeyli’de Çevre Duyarlılığı ve Sağlıklı Yapılaşma Çalışmaları” hakkında katılımcılara bilgiler aktardı. Akbulut yaptığı konuşmasını sunum eşliğinde gerçekleştirdi. Sağlıksız yapılaşmanın imar planlarına aykırı olarak gerçekleştiğini kaydeden Akbulut, “Bu yapılar depreme karşı dayanıksızdır. Bunun en yakın örneği 2011 yılında ülkemizi derin acılara boğan Van depremidir. Depremlerde ne yazık ki sağlıksız yapılaşmanın zararları ön plana çıktı” şeklinde konuştu. Sağlıksız yapılaşmaya ilçeden de bir örnek veren Akbulut, “Geçtiğimiz günlerde Mecidiye mahallemizde güçlendirme çalışması yapılan bir binada göçme meydana geldi. Bu ilçemizdeki durumu gözler önüne seriyor” dedi. Sultanbeyli’de sağlıksız yapılaşmaya asla izin verilmeyeceğini ifade eden Akbulut, son dönemde Sultanbeyli’de müdahale edilen yapılar hakkında bilgiler verdi. Başta ilçe kaymakamlığımız ve emniyet müdürlüğümüz olmak üzere tüm Kent Konseyi üyelerinden kaçak yapılaşmayla ilgili destek istedi.



En Temiz Hava Sultanbeyli’de

Can sağlığının da önemli olduğunu ifade eden Akbulut, çevre duyarlılığı konusunda da açıklamalarda bulundu. Sultanbeyli’nin İstanbul’un ilçeleri arasında havası en temiz ilçe olduğunu katılımcılara hatırlatan Akbulut, “Çevre duyarlılığı konusunda birkaç yıl öncesine göre iyi durumdayız. İlçemizde insanlarımızın bu konuda bilinçlenmesi için çok sayıda çalışma yaptık. Özellikle çevre bilinci noktasında öğrencilerimize yönelik programlarımız oldu. Çevreye zarar veren tüm atıkları topluyoruz. İlçemizde haftada iki gün düzenli olarak evsel atıkları alıyoruz. Birçok cadde ve sokağımızda da günde en az üç defa evsel atık topluyoruz. Çevre sorununu aşmanın yolu ilçe halkıyla el ele vermekten geçiyor” şeklinde konuştu.
Ercan Akbulut’un konuşmasının ardından Kent Konseyi üyelerinden bazıları dilek ve temennilerini iletti.



Daha Yaşanabilir Bir Sultanbeyli

Dilek ve temennilerin ardından Belediye Başkanı Hüseyin Keskin konuşmasını gerçekleştirdi. Üyelerin sorularını tek tek cevaplayan Keskin, “Daha yaşanabilir bir Sultanbeyli için yola çıktık. İlçemizin daha yaşanabilir bir ilçe olmasını diledik. Nitekim bunu gerçekleştiriyoruz. Altyapı ve üstyapı eksiklerimiz tamamlanıyor. TEM bağlantı yolumuz açıldı. Kamu binalarımız yenilendi. Yeni eğitim yuvalarımız açıldı ve eğitim, kültür noktasında da eskisinden daha ileri bir noktada olduğumuzu söyleyebiliriz. Çıtamızı yükselttik ve siz değerli konsey üyelerinin de desteğiyle daha ileriye taşıyacağımızı düşünüyorum” dedi.
Kaçak yapılaşmanın önüne geçmede bugün Sultanbeyli’nin iyi bir noktada olduğunu ifade eden Keskin, “Bizler depreme dayanıklı binaların ilçemizde yer alacağı ve vatandaşlarımızın geleceğinin teminat altına alınacağı günleri düşünüyoruz. Kaçak yapının önüne geçmek için ilgili tüm çalışmaları yaptık. Beton firmaları ve nalburlarla bu konuda gerekli yazışmalarımızı gerçekleştirdik. Kesinlikle kaçak yapıya müsaade etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.



İlçemiz Eksiklerini Gideriyor

Çevre duyarlılığı konusunda katılımcılara detaylı bilgiler veren Başkan Keskin, dere ıslahları çalışmalarına değindi. İlçedeki derelerin ıslah edilmesiyle Sultanbeyli’nin bu sorunundan kurtulduğunu ifade eden Keskin, “İlçemizin eksilerini gideriyoruz. Temizlik noktasında da çalışmalarımız devam ediyor” dedi. Sorular çerçevesinde mülkiyet çalışmaları ve 2B konusunda da bilgiler veren Başkan Keskin, mülkiyet çalışmasında sona yaklaşıldığını ifade etti etti.


Başkan Keskin’in konuşmasının ardından Kent Konseyi Başkanı Reşat Atalar toplantıyı, daha önce okuduğu bir kitaptan alıntı yaptığı cümlelerle bitirdi. Atalar, “Siz hanımefendiler Siz hanımefendilere, Siz hanımefendiler siz beyefendilere, biz hanımefendiler biz beyefendilere hizmet etmek için varız. Aslında bu cümleler tam olarak Kent Konseylerinin var oluş nedenini açıklıyor” dedi.
 
Editör: TE Bilisim