Kent vizyonunun geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması amacıyla kurulan Esenler Kent Konseyi 2015 Yılı 2 Genel Kurul Toplantısı Esenler Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya’nın başkanlığında yapılan toplantıya; Esenler Müftüsü Halil Şekerci, Esenler Dernekler Federasyonu (ESDEF) Başkanı Zübeyir Bekiroğlu, bazı siyasi partilerin temsilcileri, ilçedeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve mahalle muhtarları katıldı.

İSTİŞARİ BİR KURUL

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda, Esenler Kent Konseyi Başkanı Ömer Çetinkaya, Kent Konseyi’nin işleyişi hakkında konsey üyelerine bilgi verdi. Konseyin önemine değinen Çetinkaya, "Kente dair söyleyecek sözü olan herkesi bu konseyde dinliyoruz ve istişarede bulunuyoruz" dedi.

SPOR KONSEYİ ÖNERİSİ

ESDEF Başkanı Zübeyir Bekiroğlu'nun ilçede bir gençlik ve spor konseyi kurulması yönündeki önerisini çok olumlu bulduğunu söyleyen Çetinkaya, "Kent konseyi istişari bir kuruldur. Spor konseyi çok güzel bir tabir. Esenler'de spor ve eğitim kurumlarının ilçedeki yöneticilerle istişare ederek böyle bir çalışma için adım atmasının olumlu olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

HİPOTERAPİ DAHA SIK YAPILSIN

Esenler Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Ayşe Özhan da, engellilerin yaşamını kolaylaştıracak öneriler sunduktan sonra Esenler Belediyesi'nin engelli vatandaşlara yönelik hipoterapi (atlı tedavi) hizmetinin faydalı olduğunu söyledi. Özhan, "Belediyemizin engelliler için yaptığı hipoterapi hizmeti faydalı olmuştur. Biz bu hizmetin daha sık verilmesini talep ediyoruz" dedi.
Toplantı, diğer konsey üyelerinin de Esenler’e dair talep ve önerilerini dile getirmesinin ardından sona erdi. 

 
Editör: TE Bilisim