Beyoğlu Belediyesi 11 yıldır aralıksız olarak düzenlediği Kefken Çevre ve Yaz Kampında bugüne kadar 55 bin öğrenciye kapılarını açtı. Orman ve denizin buluştuğu eşsiz bir mekanda her hafta ücretsiz olarak 400 öğrenciyi ağırlayan Beyoğlu Belediyesi, öğrencilere ilgi alanlarına göre kültür, sanat ve spor eğitimleri veriyor.
Ulaşımdan konaklamaya, yeme içmeden kafeteryaya tamamen ücretsiz olan Kefken Çevre ve Yaz Kampı, bugüne kadar yurt içi ve yurt dışından 55 bin öğrenciyi ağırlayarak gençlere inanılmaz bir deneyim yaşatıyor. Ailelerinden uzakta yeni ortam ve dostlar edinen öğrenciler, tiyatro, müzik, resim, folklor ve çeşitli spor branşlarında eğitim görerek bir yandan eğleniyorlar bir yandan da öğreniyorlar.
Öğrendiklerini uygulama fırsatı buluyorlar
Yeteneklerine göre çeşitli branşlarda uzman öğretmenler tarafından eğitim gören öğrenciler Kefken Kampında geçirdikleri bir haftalık tatilin sonunda öğrendiklerini sahneye taşıyarak uygulama fırsatı buluyorlar. Ailelerinde katılımıyla gerçekleşen kamp sonu gösterilerinde öğrenciler hiç unutamayacakları bir deneyimi yaşamış oluyorlar.
“Gençlerimiz özgüven kazandı”
Kefken Çevre ve Yaz Kampı’nı 11 yıl önce açtıklarını söyleyen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Bu 11 yılda 55 bin öğrenciyi ağırladık. Onlara kendilerini ifade etme imkanı sağladık. Hayatlarında belki de ilk kez Kefken’de sahneye çıktılar, özgüven kazandılar. Beyoğlu’nun gençleri Kefken Kampı’nda elde ettikleri vizyonla daha medeni, daha kültürlü, sanata, spora daha ilgili hale geldiler. Mahalle köşelerinde ellerinde tesbihle bekleyen gençler şimdi kültürle sanatla uğraşmaya başladılar. Kefken Kampı bu yüzden Beyoğlu için en önemli projelerden biridir” diye konuştu.
  
Editör: TE Bilisim