Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde 11 yaşındaki çocuk, evinde ölü bulundu.

Köseköy Tepecik Mahallesi Yüce Sokak'ta oturan ortaokul öğrencisi Yasin Halıcı, öğle saatlerinde misafirlikten eve gelen annesi Zeliha Halıcı tarafından sağ bileği ve göğsünden bıçaklanmış halde bulundu.

Annenin ihbarı üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri, Halıcı'nın hayatını kaybettiğini belirledi.

Olayla ilgili başlatılan soruşturmada ilk olarak, Halıcı'nın eve hırsızlık amacıyla giren kişi ya da kişiler tarafından öldürülmüş olabileceği ihtimali üzerinde duruldu.

Soruşturmayı genişleten polis, cinayetle ilgili Halıcı'nın kuzenini gözaltına aldı.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, maktulün cinayetin işlendiği saatte kuzeni Sercan H. (22) ile ikamete girdiğini belirledi.

HIRSIZ DEĞİL KUZEN


Kartepe Tepecik Mahallesi’nde meydana gelen olayda, İstasyon İlköğretim Okulu son sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Yasin Halıcı, evinde boğazı kesilmiş halde bulunmuştu. Minik Yasin'in, eve giren bir hırsız tarafından değil amcasının oğlu Serhan H. (21) tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. Zanlının psikolojik olarak rahatsızlıklarının bulunduğu iddia edilirken, sorguya alınan aile fertlerinin polise olayı katil zanlısının gerçekleştirebileceği yönünde bilgi verdiği ve Serhan H.’yi evde arayan polislerin, şahsı bulamadığı öğrenildi. Kuruçeşme'de ikamet eden cinayet zanlısı Serhan H. akşam saatlerinde Yunus Polisleri'nin rutin uygulaması sırasında yakalanırken, zanlının suçunu itiraf ettiği öğrenildi.

Serhan H. polise verdiği ilk ifadesinde, Yasin'in kendisine sürekli deli çocuk dediğini, bu sözün kendisinin zoruna gittiğini söylediği öğrenildi. Olay günü Yasin ile deli dediği için tartıştığını belirten Serhan H.’nin, boğuşma sonucu Yasin'i öldürdüğünü ve hırsızlık süsü vermek için evdeki eşyaları dağıttığını, suç aletini Kuruçeşme Kız Meslek Lisesi arkasında bulunan ormanlık alana attığını söylediği öğrenildi.

Öte yandan katil zanlısının yakalandığında alkollü olduğu bildirildi. Polis tarafından gözaltına alınan zanlı, sağlık kontrolünün ardından Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi. 
Editör: TE Bilisim