Kartal Uğur Mumcu Mahallesi'nde TEM bağlantı yolunun kenarında başlayan ve sitelere doğru ilerleyen orman yangını mahallede paniğe neden oldu.

Yangın çok sayıda iftaiye ekibinin havadan ve karadan müdahalesi sonucu binalara sıçramadan kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangının yoldan geçen bir otomobilden atılan sigara izmariti nedeniyle çıktığı sanılıyor. Mahalle sakinleri itfaiyenin yangına geç müdahale ettiğini ileri sürdü.

TEM Otoyolu ile Kartal arasında bulunan bağlantı yolunun kenarında önce çalılık alanda başlayan yangın rüzgarın da etkisiyle büyüyerek ormanlık alana sıçradı. Sitelerin arasında bulunan Ormanlık alanda büyüyen yangın Uğur Mumcu Mahallesi'nde bulunan siteleri de tehdit etti.

Mahalle sakinlerinin haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevkedildi. Yangına ayrıca havadan uçak helikopterler de müdahale etti. 10 dönümlük ormanlık alanda etkili olan yangına Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı iş makinaları da müdahale etti. Sitelerin 20 metre yakınına kadar ilerleyen yangın itfaiye ekiplerinin yoğun çalışması sonucu kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangın sırasında dumandan etkilenen iki itfaiye erine olay yerine gelen ambulansta oksijen tedavisi yapıldı.

Yangın nedeniyle paniğe kapılan mahalle sakinleri sokağa çıktı. Mahalle sakinleri yangının ilk olarak yol kenarında çalılık alanda başladığını ve rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyerek ormana sıçradığını belirterek yangının yoldan geçen bir otomobilden atılan sigara izmariti nedeniyle çıkmış olabileceğini söylediler.

Mahalle sakinleri ayrıca itfaiye ekiplerine defalarca ihbarda bulunmalarına rağmen itfaiye ekiplerinin yangına 35 dakika sonra müdahale ettiğini ileri sürdüler.

Olay yerinde inceleme yapan Kartal Kaymakamı Hasan Bağcı’da yangının ilk belirlemelere göre yoldan geçen bir otomobilden atılan sigara izmariti nedeniyle çıkmış olabileceğini belirterek ”Evlere sirayet etmeden itfaiye yangını kontrol altına aldı. Çalışmalar devam ediyor” diye konuştu.
Editör: TE Bilisim