Kartal'da, gelen ihbarı değerlendiren polis, 10 yıl önce ölen emekli albaya ait 2 katlı evin bodrum katında, eğitimlerde kullanılan 5 adet pimsiz el bombası ile yine tatbikatlarda kullanılan barutu azaltılmış 75 adet G-3 piyade tüfeği mermisi buldu.

155 Polis İmdat hattını gece saatlerinde arayan bir kişi, Çavuşbaşı Mahallesi Çobanyıldızı Caddesi'ndeki 2 katlı evin bodrum katında mühimmat olduğunu ihbar etti. Eve giden polis, bodrum katta 3 adet mühimmat sandığını görünce, olay yerine terör ve bomba uzman ekiplerinin gönderilmesini istedi. Polis, sokak giriş çıkışlarını da kapatarak, evde arama yaptı. Yapılan aradamada, 5 adet pimsiz el bombası ve 75 adet barutu azaltılmış G-3 piyade tüfeği mermisi bulundu. Evin sahibinin 10 yıl önce öldüğü ve geçen yıla kadar evde kiracıların kaldığı belirlendi.

İHBARI YAPAN KAĞIT TOPLAYICISI

Polis, telefon numarasından yola çıkarak ihbarı yapan kişiye ulaştı. İfadesi için gözaltına alınan ihbarcının, kağıt toplayıcısı bir çocuk olduğu ve eve kağıt bulmak için girdiği belirlendi.

Çevre sakinleri, 10 yıl önce ölen albayın iki oğlu olduğunu ve onların da eve hiç gelmediklerini, evi de yıllardır satmaya çalıştıklarını söylediler. Komşuları, mühimmatın da albayın görev yaptığı dönemden kalmış olabileceğini söyledi.

Aynı sokakta ikamet eden Dursun Öztürk isimli vatandaş, "Ev, terkedilmiş bir evdi. Girip çıkan kimse yoktu. En son oturan kiracılar kışın taşınmışlardı. Olayla ilgili başka da bilgim yok" diye konuştu. Emniyet güçlerinin saat 03.30 sıralarında başlattıkları arama çalışmaları uzman ekipler eşliğinde devam ediyor.

Mühimmat bulunan evin, 10 yıl kadar önce hayatını kaybeden emekli Kurmay Albay Vehbi Şölen'e ait olduğu öğrenildi. Şölen'in oğlu olarak tanınan bir şahsın da zaman zaman adrese geldiği iddia edildi.

MÜHİMMAT EMNİYET'E GÖTÜRÜLDÜ

Ekipler tarafından poşetler içerisinde minibüse yüklenen mühimmat, incelenmek üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Bulunduğu alana girişlere izin verilmeyen evin bahçesi ile içinde arama devam ediyor.

Mühimmatın bulunduğu boş evin daha önce emekli bir albay tarafından kullanıldığı iddia ediliyor. Bu arada mahallede yaşayanlar, evin uzun süredir kullanılmadığını söyledi.

Polis, arama yapılan evde yaklaşık 7 ay öncesine kadar kiracı olarak oturan Nazım Aydilek'in de bilgisine başvurdu.

Gazetecilerin de sorularını cevaplayan Aydilek, söz konusu evde yaklaşık 8 yıl kiracı olarak oturduğunu, üst kattan dairesine su aktığı için taşındığını, mühimmata ilişkin bilgisinin olmadığını söyledi.


Editör: TE Bilisim