İlçe sınırları dahilinde bulunan metruk bir bina ile ilgili tespitte bulunan ekipler, gerekli işlemler için ve İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne bilgi verdi.

Berber ve Kuaförlere Getirilen Kağıt Havlu Zorunluluğu Denetlendi

Kartal’da faaliyet gösteren berber ve kuaförlerde denetim yapan Zabıta Müdürlüğü ekipleri, hijyen şartlarına uygun olmayan bez havlu yerine kağıt havlu kullanmaları yönünde gerekli uyarı ve ikazları yaptı. Yılbaşı gecesi eğlence düzenleyecek olan mekanlara yönelik olarak da denetim yapıldı. Denetim yapılan mekanlarda işyeri ruhsatı, fiyat tarifesi, çalışanların sağlık karnesi ve hijyen konusunda incelemeler yapılırken, genel itibariyle işletmecilerin kurallara uyduğu görüldü.

Pazar Esnafı Denetlendi

Haftanın 7 günü semt pazarlarının kurulduğu Kartal’da 12 ayrı semt pazarını denetleyen Zabıta ekipleri, nizami etiket kullanmayan, bina ve işyeri girişlerini kapatan, ağaçlara, balkon pencere vs. korkuluklarına ip bağlayan, tezgah sınırlarını aşan, çöplerini gelişi güzel atan ve bağırarak satış yapan esnafları uyardı. Denetimlerde esnafların yanıltıcı veya mevzuata uygun etiket kullanıp kullanmadığı incelenerek gerekli uyarılar yapıldı. Semt pazarlarında kurulan balık tezgahlarını da denetleyen Zabıta ekipleri, satışa arz edilen balıkların ve diğer satışa arz edilen deniz ürünlerini kontrol etti. Denetimlerde boyu küçük balık satışına rastlanılmazken Zabıta ekipleri, yıl boyunca periyodik denetimlere devam etti.

Gecekonduya Geçit Yok

İlçe genelindeki inşaatları İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teknik elemanları ile birlikte denetleyen Zabıta Müdürlüğü ekipleri, imar mevzuatına aykırı olarak yapılan yapılaşmaları, İmar Müdürlüğü teknik elemanları ile birlikte tespit ederek gerekli yasal işlemleri yaptı. 775 sayılı yasa kapsamına giren ve halk dilinde gecekondu diye tabir edilen inşaatların kontrolü ile ilgili denetimlere de devam eden Kartal Zabıta Müdürlüğü ekipleri; özellikle Aydos bölgesini kontrol altında tutarak herhangi bir kaçak yapılaşmaya meydan vermedi. Kartal Belediyesi tarafından belirlenen saatler dışında gürültülü şekilde inşai faaliyet gösteren şahıs veya şirketlere gerekli uyarıları yapan Zabıta ekipleri, araç ve yaya trafiğini engelleyecek şekilde cadde ve sokaklara inşaat malzemesi yığan firmalara da değişik tarihlerde 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’na göre işlem yaparak para cezası kesti. Toplam 105 inşaat firmasına 63 bin 39 TL para cezası kesildi.

360 Asker Ailesine Yardım İçin İnceleme Yapıldı

Kartal Belediyesi’nden asker ailesi maaşı almak için müracaat eden 360 ailenin durumu ile ilgili tahkikat yapan Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin hazırladığı tahkikat formları, Sosyal İşler Müdürlüğü’ne gönderildi.

Gelen Şikayetler Değerlendiriliyor

2014 yılı boyunca toplam 7 bin 196 evrakı kayda alan ve telefonla gelen 8 bin 228 şikayeti sonuçlandıran Zabıta Müdürlüğü, Mavi Masa’dan gelen 1717 şikayet formu ve müdürlüğe yazılı gelen 401 dilekçe ile ilgili inceleme başlattı. Trafik düzenlemesi ile ilgili faaliyetleri de yürüten Zabıta ekipleri, araç parkının yasak olduğu caddelerde çalışma yaptı. Kartal Belediyesi hudutları dahilinde park yasağı uygulanması gereken Soğanlık Atatürk Caddesi ve diğer caddelerde çekici oto ile gerekli çalışma aralıksız gerçekleştirildi. Kartal Merkez’deki Ankara Caddesi’nin saat 10.00’da trafiğe kapatılması ve gündüz araç park edilmemesi ile ilgili gerekli çalışmalara da 2014 yılı boyunca devam edildi.

Sokak İşgallerine Denetim

Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü tarafından bildirilen ve belediyeden ‘İş Yeri Açma ve Çalışma Ruhsatı’ almadan faaliyet gösteren 474 iş yerine tebligat yapan Zabıta ekipleri, 2014 yılı boyunca tebligat neticesinde ruhsat almayan işyerlerini mühürledi. Yine belediye sınırları dahilinde faaliyet gösteren ancak teşhir ve ticari amaçlı malzemeleri iş yerlerinin önüne koymak sureti ile vatandaşların geliş geçişini engelleyen 5 bin 13 müessesenin işgalini kaldıran Zabıta ekipleri, bu konuda ısrar eden 256 esnafa 2014’te 26 bin 186 TL idari para cezası kesilmesini sağladı. Kartal Belediyesi’nden izin almadan asılan afişlerle ilgili de çalışma yapan Zabıta ekipleri, izinsiz afiş asan 74 işyerine toplam 59 bin 323 TL ceza kesti ve duvarlara yapıştırılan afişler, Temizlik İşleri Müdürlüğü ile yapılan ortak çalışma ile temizlendi.

Hurda Araçlar Kaldırıldı

Kartal Belediyesi sınırları içinde özellikle ana arterler başta olmak üzere, alt geçitler gibi halkın yoğun olarak gezip dolaştığı yerlerde seyyar satıcılarla ilgili 2014 yılında sürekli denetim yapan Zabıta ekipleri; görüntü kirliliğine neden olan hurda araçların ilgililerine ulaşıp gerekli tebligatları yaparak kaldırılmasını sağladı. Kartal’da boş alanlara günü birlik çadır kuran konargöçer vatandaşların çadırlarının kaldırılmasını sağlayan Kartal Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından çek çek arabalarına da el konuldu.

Okul Geçişlerinde Zabıta Önlem Aldı

Okul önlerinde önlem alarak öğrencilerin karşıdan karşıya geçmelerini ve trafik düzenini 2014 yılı boyunca sağlayan Kartal Zabıta Müdürlüğü ekipleri, okul çevrelerinde seyyar satıcılara yönelik düzenli ve günlük olarak çalışma sürdürdü.

Zabıta ‘Yakın Savunma Eğitimi’ Aldı

Kartal Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, 2014 yılında yakın savunma eğitimlerini tamamlayarak katılım belgelerini aldı. Türkiye’de yakın savunma alanında ortaya çıkan eksikliklerin giderilmesi için kurulan Dünya Yakın Savunma Federasyonu, Kartal Belediyesi ve Maltepe Belediyesi Zabıta memurlarına verdiği yakın savunma eğitimlerini tamamladı. İki hafta süren eğitimlerin sonunda Kartal Belediyesi ve Maltepe Belediyesi zabıta memurlarına katılım belgeleri, Maltepe Yalçın Kızılay Spor Kompleksi’nde düzenlenen törenle verildi.

Olası Facialar Önlendi

2014 yılında Çavuşoğlu Mahallesi’nde tarihi geçmiş ürün olduğu ihbarı ile olay yerine giden Zabıta ekipleri, boş bir arsada bulunan gıda ürünlerinin imhasını ve söz konusu alanın ilaçlanmasını sağlayarak özellikle çocuklar açısından tehlikeli olabilecek bir durumu önledi. Yine Aydos’ta yaşanan bir orman yangınında görev alan Kartal Zabıtası, itfaiye ekiplerine yardımcı oldu. Yakacık, Çarşı Mahallesi, Tekebayırı Sokak üzerinde bulunan Deniz Harp Okulu Kaptan-ı Derya Cezayirli Gazi Hasanpaşa Korusu ormanlık alanında çıkan yangına müdahale için seyreden itfaiye araçlarına eskortluk yapıp yangının çıkış noktalarını gösteren Zabıta ekipleri, yangının büyümeden söndürülmesine yardımcı oldu. Acil olarak bölgeye intikal eden Yakacık, Soğanlık ve Acil Müdahale Ekipleri, çevre güvenliğini alarak, itfaiye ve Orman Müdürlüğü ekiplerine yardımcı oldu. Yangın sonrasında hasar tespiti yaparak çam ağaçlarında ve ormanlık alanda tahribat olduğunu saptayan Zabıta ekipleri, ilerde ağaçlandırılacak alan ile ilgili bilgi de topladı. Kartal Zabıtası, Çavuşoğlu Mahallesi’nde bulunan bir fabrikada yaşanan yangında da görev alarak çevre emniyetini sağladı.

Okul Çevresine Sabit Bariyerler Yapıldı

Öğretmen Zekeriya Güçer İlkokulu çevresindeki tretuvarlara araç parkı yapılmak suretiyle öğrencilerin hayatının tehlikeye atılmasını önlemek amacıyla tretuvarlara, araç parkını önleyici sabit bariyerler monte edildi. Ramazan ayında da oldukça yoğun mesai yapan Zabıta Müdürlüğü ekipleri, 13 ayrı mahallede kurulan iftar sofraları ve çevrede olumsuzluk yaşanmaması için önlem aldı. Ramazan Bayramı’nda aynı bilinç ile görev yapan Zabıta ekipleri, Soğanlık Gümüşpınar Mahallesi’nde bulunan Kızılay Şişli Şubesi Zeynep Mahmut Oyvar Huzurevi’nde kalan yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşları ziyaret ederek onları bayram günü yalnız bırakmadı.

Bayramdan Festivale Zabıta Her Yerde

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda düzenlenen törenlerde görev alan ve meydandaki Atatürk Heykeli’ne çelenk bırakan Zabıta Müdürlüğü ekipleri, törenlerin ardından düzenlenen Yeni Türkü konserinde de görev alarak konser alanında düzeni sağladı. Kartal Özgürlük Meydanı’nda Kartal Belediyesi tarafından 15.08.2014 – 22.08.2014 tarihleri arasında düzenlenen Kültür ve Sanat Festivalinde özveri ile görev yapan Zabıta ekipleri, festival alanında düzen sağladı, olası bir olumsuzluğun önüne geçti.

Onları da Unutmadılar

2014 Yılı Kurban Hizmetleri kapsamında Kartal’da izin verilen kurban kesim yerleri ile ilgili Çevre Müdürlüğü ile ortak çalışma yapan Kartal Zabıtası, yapılan şikayetler ve denetimler esnasında umuma açık alanlarda izin almadan kurban kesen 47 şahıs hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanunu gereğince cezai işlem uyguladı. Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Kurban Bayramı dolayısıyla Türk Kızılayı Huzur Evi ve Yakacık Hatice Abbas Halim Sevgi Evleri Çocuk Yuvası’nı ziyaret etti.

Kartallı Kazım ve Kartal Özgürlük Meydanı’nda yapılan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında özveri ile görev alan Kartal Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yürüyüş ve kutlamalar sırasında düzeni sağladı ve olası olumsuzlukların önüne geçti. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 76. yıldönümünde Kartal’da düzenlenen etkinliklerde Zabıta Müdürlüğü ekipleri görev yaptı ve anıta çelenk koydu.

2014’te dördüncüsü düzenlenen ve yüzlerce sporcunun katıldığı Uğur Mumcu’yu Anma Koşusu’nda Kartal Belediyesi Zabıta Müdürlüğü gece ekipleri, koşu güzergahını, araç parkını önlemek amacı ile bariyerlerle kapattı. Koşu sırasında da cadde ve sokaklar kapatılarak tüm güvenlik önlemlerini alan ekipler, koşunun sorunsuz olarak tamamlanması sağladı.

1 Milyona Yakın Gelir Elde Edildi

Kartal Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, 2014 yılında para cezaları ve işgaliye gelirleri ile 903 bin 371 TL gelir elde edilmesini sağladı. Yıl boyunca yapılan denetimler nedeniyle Kabahatler Kanunu’na istinaden toplam 865 bin TL, Encümen kararı ile verilen para cezası olarak 16 bin 522 TL, İşgaliye geliri olarak 14 bin 495 TL ve afiş, el ilanı için izin verilen esnaflardan tahsil edilen ücret olarak 7 bin 354 TL gelir elde edildi.

 
Editör: TE Bilisim