Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Çorum Üçköyler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Haydar Kaplan ve Başkan Yardımcısı Serve Öztürkan, üyeler Sedat Önal, Vedat Akgül, Haydar Gültekin, Muharrem Eryılmaz; Gümüşhane İnözü Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Karayünlü, Başkan Yardımcısı Şamil Kars, dernek üyeleri Cuma Budak, Uğur Çağ; Tokat Almus Gülbelder Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hayati Turan ve dernek üyeleri; Gümüşhane Şiran Çanakçı Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri, Erzincan Gönye Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri ile bir araya geldi.
 
Gürer, ziyaretlerde Kartal Belediyesi’nin projelerine değindi, uygulanan 230 projeden örnekler verdi ve yapılan sosyal yardımları anlattı. Gönül Çarşısı’ndan ihtiyacı olan tüm vatandaşların ücretsiz yararlanabileceğini belirten Gürer, asker aileleri ile ihtiyaç sahiplerine sağlanan katkılardan söz etti.

 “ 7’den 70’e Atığını Getir Kitabını Götür”, “Kırmızı Solucandan Gübre Üretimi” ve “Atık Yağ Toplama Kampanyası” gibi birçok proje hakkında derneklere bilgi veren Gürer, Kartal Belediyesi Op. Dr. Altınok Öz’ün göreve geldiği günden beri Kartal’da bulunan yeşil alanı ikiye katladığını hatırlattı. Büyük şehirlerde vatandaşların nefes alacak yerleri kalmadığına dikkat çeken Gürer, toplanma yerlerine ve çocukların enerjilerini atacak yerlere ihtiyaç olduğunu, Kartal Belediyesi’nin de bu ihtiyacı karşılamak üzere var gücüyle çalıştığını belirtti. Meslek edindirme kursları hakkında da bilgi veren Gürer, Kartal Belediyesi Tiyatro ve Sinema Atölyesi’nden yetişen oyuncu ve sinemacıların önemli işlere imza attığını anlattı. “Biz vatandaşa balık yemeği değil tutmayı öğretiyoruz” diyen Belediye Başkan Yardımcısı Gürer, Kartal Belediyesi Aşçılık Okulu’ndan mezun olanların, firmalar tarafından tercih edilerek iş sahibi olduklarını söyledi.

İstanbul Times Haber Merkezi / İTHA
 
“İlçelerde Birçok Hizmet Büyükşehir Belediyesi’nin Sorumluluğunda” 
 
Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, ilçe belediyelerinde ‘Ana arter’ olarak tanımlanan ulaşım yollarının Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olduğunu vurguladı. Bu caddelerde hizmetin Büyükşehir Belediyesi tarafından verildiğini belirten Gürer, asfalt, kaldırım, ağaçlandırma, çiçeklendirme gibi durumlarda da sorumluluğun Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğunu anlattı. İlçede altyapı ruhsatlarının Büyükşehir Belediyesi tarafından verildiğini, kazı çalışmalarının kontrol, yetki ve sorumluluğunun da Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğunu hatırlatan Gürer, İSKİ, İGDAŞ, SUPERONLINE ve GSM operatörlerinin asfaltlarının kendileri tarafından, AYEDAŞ, TELEKOM, TÜRKSAT kazılarının asfaltlamalarının ise Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını anlattı. Sokak hayvanları için hayvan barınakları yapılmasının da 5216 sayılı kanun ile Büyükşehir Belediyelerine ait olduğunu vurgulayan Gürer, ilçe belediyelerinin hayvan barınağı değil ‘İyileştirme Merkezleri’ kurabileceğini söyledi. İlçelerde sokak adlarının değiştirilmesi, sinek ilaçlama, otobüs durakları ve trafik ışıkları, ulaşım sorunları ile set(kasis), kanalizasyon, dere ıslahı, sahil şeritleri ve büyük meydanlar ve mezarlıkların da Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğundaki yerler olduğunu belirten Gürer, “Sokak, cadde aydınlatma da bu konuda hizmet veren kurumun sorumluluğundadır. Baz istasyonları için başvuru adresi ise Bilgi Teknoloji ve İletişim Kurumu’dur” dedi. 
 
Dernek Başkanları ve üyeleri Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e, yaptığı çalışmalar ve Kartal’a verdiği hizmetler nedeniyle, Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer’e de ziyaretlerinden dolayı teşekkür ettiler.
 
  
Editör: TE Bilisim